23948sdkhjf

Kritik af 'unødig' containerkørsel på E45

Hvis fragtfirmaerne sendte deres containere ud af Aarhus Havn istedet for at sende dem til Hamborg Havn, ville trafikken på E45 se lysere ud, mener direktør for APM Terminals

Hvis transportfirmaerne ikke sendte deres containerlast til Hamborg Havn og istedet sendte dem ud fra Aarhus Havn ville E45s trængsel minimeres betragteligt.

Sådan lyder vurderingen fra direktøren for APM Terminals, Mærsks containerterminal, Steen Davidsen.

Han mener, at fragtfirmaerne burde tænke mere på trængsel end pengepung.

- Det virker ikke særlig formålstjenligt at bruge en i forvejen spidsbelastet motorvej til at ligge og køre containere, når der sejler skibe direkte frem og tilbage, siger Steen Davidsen til TV2 Østjylland.

Et af de firmaer, som tager turen fra Østjylland ned til Hamborg, er European Wood Corporation. De fælder træer i Glesborg på Djursland og eksporterer det til Kina via Hamborg Havn.

De lægger ikke skjul på, at de gør det, fordi der er penge at spare.

- Håndteringen er billigere dernede, og visse rederier tilbyder en godtgørelse, siger Brian Højgaard Nielsen, der er driftsdirektør i European Wood Corporation i Kolding, til TV2 Østjylland.

Hvis det eksempelvis koster 5.000 kroner at køre derned, så tilbyder nogle rederier at betale 1.500 kroner til transporten.

Det er langt fra kun European Wood Corporation, som tager vejen til Hamborg Havn for at spare penge.

Hamborg Havn oplyser til TV2 Østjylland, at der i 2016 var 35.000 containere på havnen i Hamborg til og fra Danmark.

På havnen i Aarhus tror de, at antallet er endnu højere.

- Det er nok nærmere 100.000, siger Steen Davidsen.

Han forventer ikke, at de store rederier, som benytter Aarhus Havn, vil indføre kørselstilskud til kunderne for at konkurrere med Hamborg Havn.

I European Wood Corporation er klar over, at det ikke gavner fremkommeligheden på E45.

- Det ville da være dejligt for alle, at den lokale havn var den bedste, siger Brian Højgaard Nielsen fra European Wood Corporation.

Kilde: TV2 Østjylland

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095