23948sdkhjf

Store bøder til udenlandske lastbiler

Tungvognscenter Syd-kontroller har resulteret i bøder for fejl, snyd og manipulation til flere udenlandske transportvirksomheder

Flere udenlandske transporter er gået i politiets net i de seneste uger.

Den 7. juni foretog Tungvognscenter Syd i Sydøstjyllands Politi kontrol af en Rumænsk lastbil på rasteplads Ålsbo på Fyn.

Lastbilen var manipuleret i SCR-anlægget på to forskellige måder, og chaufførens køre/hviletid var overtrådt. Det resulterede i et samlet bødekrav på 33.000 kr.

Virksomheden betalte bøden og ønskede ikke at få sagen indbragt for retten i Danmark. Den efterfølgende reparation af SCR-anlægget kostede 75.500 kr. og blev betalt til værkstedet, inden køretøjet kunne frigives.

Tyrkere snuppet ved Kolding
Den 13. juni blev to tyrkiske lastbiler kontrolleret på rasteplads Hylkedal Ø ved Kolding. Den ene havde fejl på sættevognens ABS og blev fulgt på værksted med et krav om, at få den repareret.

I den anden lastbil havde chaufføren mange gange kørt uden et kort i kontrolapparatet, og anvendt funktionen OUT uberettiget. Han havde derfor massive overtrædelser af køre og hviletidsreglerne, og lastbilens hastighedsbegrænser var indstillet til 92 km/t.

Virksomheden fik et samlet bødekrav på 180.000 kr. Køretøjet er fortsat tilbageholdt, da vognmandsvirksomheden ikke har betalt sikkerhedsstillelse.

Polsk lastbil fra danskejet datterselskab
Den 19. juni blev en polsk lastbil med en rumænsk chauffør vinket ind til kontrol. Chaufføren anvendte en anden mands førerkort, når han løb tør for køretid. Derfor blev han blev sigtet for overtrædelse af straffeloven og reglerne om køre/hviletid.

Der er et samlet bødekrav i sagen på 123.000 kr. som den danske virksomhed, der ejer det polske datterselskab, indvilligede i at betale for at få køretøjet frigivet.

Sagen skal senere behandles af retten i Kolding, idet kørsel på en anden persons førerkort takseres til fængselsstraf i Danmark.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.184