23948sdkhjf

M-Comp høvler gæld af

2017 blev brugt til at rydde op i forretningen. Nu vil elektronikdistributøren for alvor tjene penge

- Vi har været i gang med at rasle en masse gæld af og har valgt det frem for alt mulig andet, siger M-Comps administrerende direktør, Chrestine Nordberg-Hansen, om udviklingen i 2017.

Selvom resultaterne tog et lille dyk var det i hendes optik godt at skabe et positivt. Specielt i lyset af, at firmaet har skåret forretningen gevaldigt til siden rædselsåret 2012. 

Succes med data-HUB

På transportområdet har firmaet for nylig lanceret en ny vehicle HUB. Installeret fra producentens side eller eftermonteret samler den flere moduler i busser, amulancer eller lastbiler. Fx computer, 4G modem, Wifi, Gigabit ethernet switch med mere.

- Mange busser opgraderer pt og skal have nyt udstyr ind, og mange af dem vælger denne HUB. Det hele er samlet ét sted og kan hentes ned fra skyen. Lige fra om selerne er i orden, om den har blinket og til hvor bussen befinder sig og er stoppet, forklarer Chrestine Nordberg-Hansen og tilføjer, at M-Comp for øjeblikket arbejder med salg af HUBen til store internationale busselskaber.

Ud over transporfeltet arbejder M-Comp med terminaler til fødevarebranchen og har salg af avancerede komponenter.

Nu er der så også ryddet godt og gevaldigt op hos den østjyske distributør og system-integrator indenfor elektronikmoduler.

Kun det overskudsgivende tilbage
Chrestine Nordberg-Hansen
overtog direktørposten fra sin mand for to år siden, netop med oprydning for øje.

- Sidste år brugte vi på at få ryddet op i hele butikken både hvor vi tjente og ikke tjente penge. Alt det der af forskellige årsager ikke var penge i er afviklet, siger Chrestine Nordberg-Hansen til Electronic Supply.

- Vejen frem er nu at komme ud af banen, tilføjer hun og understreger at firmaets tre forretningsben - terminaler til fødevarebranchen, systemer og skærme til transportområdet, samt avancerede komponenter - alle giver noget og alle er i udvikling.

Hardwareingeniører, tak
Udviklingen kræver dog flere hænder. Mindst et par, og meget gerne flere. 

- Konkret vil vi meget gerne have en med erfaring til at opbygge vores komponent- og agenturforretning. Men ellers er det hardwareingeniører vi er på udkig efter, simpelthen, siger Chrestine Nordberg-Hansen.

M-Comp har i dag 12 ansatte i Horsens. Hertil kommer tre medarbejdere ved firmaets afdeling i Korea, som ligger tæt ved underleverandørerne. I Danmark er afdelingen fornylig rykket fra Hedensted til Horsens. 

M-Comp A/S
mio. kr. 2017 2016
Bruttofortjeneste 3,25 6,56
Resultat før af- og nedskrivninger 0,63 2,80
Resultat før skat 0,79 1,09
Årets resultat 0,60 0,933
Aktiver i alt 26,16 29,64
Egenkapital 4,67 4,15
Regnskabsåret blev afsluttet den 31. december 2017.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094