23948sdkhjf

Gebyr på alle tyske hovedveje

Fra den 1. juli skal der også betales "Maut" for at køre på landeveje i Tyskland.

Fra på søndag den 1. juli bliver det umuligt at køre lastbil i Tyskland uden at betale det såkaldte Maut-gebyr. I øjeblikket er gebyrpligten i Tyskland begrænset til motorveje og udvalgte hovedveje for lastbiler med en tilladt totalvægt på 7,5 ton og derover; men fra den 1. juli udvides det gebyrpligtige vejnet til cirka 40.000 km. Nu skal der betales Maut for at køre på alle tyske hovedveje.

Udvidelsen af Maut-vejnettet blev besluttet allerede i 2017, men man har først kunnet iværksætte ændringen nu, fordi myndighaderne har skullet opsætte mere end 600 kontrolsøjler op ved hovedvejene.

Flere måder at betale på
Der findes flere måder at betale Maut-gebyret på. Man kan betale automatisk, når man har en On-Board Unit (OBU) monteret i køretøjet.

Man kan også betale manuelt på de nye gebyrterminaler, online på internettet og eller via en app. Betalingen foregår med kontakter eller et kreditkort/tankkort. Priserne er stadig de samme. De starter ved fra 8,1 cent pr. km på det laveste trin (Euro 6-bil med to aksler) til 21,8 cent pr km (Euro 3-bil eller lavere med fem aksler).

Gebyrets størrelse beregnes i forhold til den strækning, som køretøjet har tilbagelagt på gebyrpålagte veje, og en gebyrsats pr. kilometer, der indeholder infrastrukturudgifterne og udgifterne til den forårsagede luftforurening.

For infrastrukturudgifternes andel af gebyrsatsen skelnes mellem lastbiler med to aksler, tre aksler, fire aksler og fem eller flere aksler.

For udgifterne til den forårsagede luftforurenings andel af gebyrsatsen er miljøklassen afgørende. Således indplaceres alle køretøjer i en af de seks kategorier A, B, C, D, E og F efter deres respektive miljøklasse.

Det er kundens eget ansvar at angive den pågældende miljøklasse, og denne er forpligtet til at oplyse alle gebyrrelevante data korrekt efter princippet om selvdeklaration.

Maut’en indkræves af Toll Collect. På deres hjemmeside findes en masse nyttig information og brochurer, som kan downloades - også på dansk. Hjemmesiden er www.toll-collect.de

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094