23948sdkhjf

Samlet branche fejrer 30 år med Transport i Herning

En samlet transportbranche står sammen om Skandinaviens førende transportmesse, der nu i 30 år har været gennemført i MCH Messecenter Herning

Da MCH Messecenter Herning første gang slog dørene op til transportmessen i 1988, var det med et ønske om at skabe et mødested for alle med rødder i transport- og logistikbranchen.

Bag messen står en komité bestående af ATL - Transportens arbejdsgivere, AutoBranchen Danmark, Danske Busvognmænd, Danske Speditører, De Danske Bilimportører, DI Transport, DTL - Danske Vognmænd, Foreningen af Vognimportører i Danmark, ITD og 3F Transportgruppen. Komitéen skal være med til at sikre, at messen er under konstant udvikling, og dermed forbliver relevant for hele transportbranchen. Komitéen fejrede, at MCH Messecenter Herning nu i 30 år har været vært for Skandinaviens største transportmesse.

Stærk opbakning
DTL - Danske Vognmænd har været medarrangør siden 1988, og de er slet ikke i tvivl om, at messen har stor betydning for deres medlemmer.

- Når vognmændene i DTL taler om "Herning-messen", så tænker alle på den tilbagevendende transportmesse hvert andet forår. Mere skal der ikke til: "Vi ses jo i Herning"! For ikke alene er transportmessen Skandinaviens største af sin art. Det er også her, vognmændene er sikre på at kunne se det nyeste materiel og mødes helt uformelt, siger Erik Østergaard, administrerende direktør for DTL - Danske Vognmænd.

Danske Speditører, som er et af komitéens nye medlemmer, glæder sig over samarbejdet med MCH Messecenter Herning omkring messen.

- Vi har altid bakket op om messen. Nu er vi så blevet medarrangør, og vi ser frem til at være med til at udvikle på et stærkt udstillingsvindue for logistikløsninger, der skal henvende sig til vores medlemmer og deres kunder, fortæller Martin Aabak, administrerende direktør for Danske Speditører.

3F Transportgruppen, som repræsenterer transport- og lagerarbejderne, er ligeledes et af komitéens nye medlemmer. Her glæder man sig over at have mulighed for at være med til at udvikle messen til gavn for 3F's mange medlemmer.

- Størstedelen af vores medlemmer har de seneste mange år haft tradition for at mødes på messen i Herning. Vi ser frem til, at vi kan være med til at udvikle dette mødested for vores medlemmer og resten af transportbranchen, siger Jan Villadsen, gruppeformand for 3F Transportgruppen.

Det personlige møde går aldrig af mode
I 1988 var Georg Sørensen som projektleder idémanden bag transportmessen. MCH's administrerende direktør ser tilbage på dengang, hvor han i sin Saab 99 kørte Danmark rundt for at møde samarbejdspartnere og potentielle udstillere personligt. Det lykkedes Georg Sørensen at få bred opbakning til messen fra hele transportbranchen, og da man 5. maj 1988 slog dørene op til MCH's første transportmesse, var det med 270 udstillere.

- Jeg husker med glæde tilbage på opstarten og den store opbakning. En opbakning, der var afgørende dengang, nu og i fremtiden, siger Georg Sørensen, der benytter markeringen af de 30 år til også at rette en stor tak til samarbejdspartnerne og se fremad:

- Gennem de 30 år har vore samarbejdspartnere udfordret os på den gode måde, og derfor har Transport konstant udviklet sig i takt med både tiden og branchens behov. Vi glæder os allerede nu til at byde velkommen til Transport 2019.

Branchens foretrukne mødested
I MCH Messecenter Herning kan man glæde sig over, at 30 år efter messen løb af stablen første gang, så er den stadig branchens foretrukne mødested, og i 2017 slog man alle rekorder med 325 udstillere.

Når messen afholdes igen til marts, bliver det med helt nye områder som mobilitet og grøn transport, men præcis som i 1988 er messens primære fokus transportløsninger - både de helt aktuelle og dem som fremtiden vil komme til at præsentere branchen for.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097