23948sdkhjf

EU-Parlamentet afviste nye regler for lastbilchauffører

| Af Redaktionen/Ritzau | Tip redaktionen om en historie

Parlamentet trækker i bremsen i kampen mod social dumping på de europæiske veje

Europa-Parlamentet lykkedes ikke at nå til enighed om nye regler for lastbilchauffører, da det onsdag var til afstemning.

Heriblandt hviletidsregler, regler for såkaldt cabotagekørsel og det største stridspunkt: Om lastbilchauffører skal omfattes af EU's udstationeringsdirektiv.
Direktivet sikrer lige vilkår og løn for arbejdstagere på samme arbejdsplads.

Det betyder, at når en lastbilchauffør fra et andet EU-land kører i Danmark, skal chaufføren tjene mindst det samme som mindstelønnen for danske chauffører.

Medlemmer af parlamentet har dog nedstemt alle ændringsforslag, hvilket betyder, at Europa-Parlamentets transportudvalg må tilbage til tegnebrættet.

EU-parlamentariker Ole Christensen (S) er hverken skuffet eller tilfreds med resultatet.

Han er medlem af parlamentets beskæftigelsesudvalg, som også fremstillede en række forslag, der onsdag blev afvist. Ifølge Ole Christensen skyldes det mislykkede forsøg, at transportsektoren deler vandene mellem øst og vest.

- Parlamentet er om nogen endnu mere splittet end før, derfor er det endnu mere vigtigt, at vi finder frem til kompromiser, siger han.

I den forbindelse håber han, at et forslag stillet af 3F's transportgruppe vil få en mere seriøs behandling.

- Det er et kompromis mellem begge yderpunkter, som kan være med til at løse mange problemstillinger, siger Ole Christensen.

I forslaget fremgår det blandt andet, at en udenlandsk lastbilchauffør først skal omfattes af udstationeringsdirektivet, når vedkommende laster sin vogn i Danmark og herefter kører til et andet medlemsland.

Af denne grund skal udenlandske chauffører ikke aflønnes på lige vilkår som danske chauffører, når de kun kører med vognen fyldt til Danmark for at læsse af.

/ritzau/
Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.112