23948sdkhjf

Bornholm siger god for Færgen-opkøb

Ingen indsigelser fra hverken kommunen eller passagerforeningen på Bornholm

Bornholm kommer ikke til at stå i vejen for, at Molslinjen kan overtage rederiet Færgen.  Det står klart, efter at hverken regionskommunen eller øens passagerforening har gjort indsigelser.

Det skriver Bornholms Tidende.

- Nej, vi har ikke skrevet noget til dem. Det kom lidt bag på os, men jeg mener ikke, det får de store konsekvenser for konkurrencen ved et kommende færgeudbud, selv om der er et rederi mindre til at byde ved næste udbud, siger Ann Hartl, formand for Bornholms Passagerforening, til mediet.

Som Søfart tidligere har skrevet, ser en af Danmarks mest kyndige færgeeksperter anderledes på konkurrencesituationen, hvis Molslinjens opkøb går igennem.

- Jeg vil næsten gå så langt at sammenligne denne potentielle situation med, at Falck flere steder i landet er blevet beskyldt for at være et ambulancemonopol, som har betydet, at de priser, regionerne skal betale, er skruet op. Simpelthen fordi der ikke har været andre tilbudsgivere på opgaven, siger Finn Andersen, tidligere trafikredaktør på DR P4.

Læs mere: Ekspert om færgesalg: Konkurrencen kommer under pres

Eventuelle indsigelser skulle afleveres til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen senest 4. juli. Styrelsen oplyser til Bornholms Tidende, at det hverken ved almindelig forespørgsel eller ved aktindsigt er muligt at få oplyst, om der er kommet bemærkninger til opkøbet. 

Behandlingen af sagen kan komme til at vare flere måneder. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094