23948sdkhjf

Transportkæmpe gasser op: Når rekordresultat trods handelskrig

Fragtkoncernen DSV har i de første seks måneder af 2018 haft en omsætning på 37,9 milliarder kroner.

Trods vordende handelskrig og ændrede toldtariffer har transportgiganten DSV kørt stærkt i årets første seks måneder.

Der har været så meget fart på selskabets fragt af varer, at det har tjent rekordmange penge, viser halvårsregnskabet, der er fremlagt onsdag.

- Vi er ikke så bekymrede for udviklingen i verdensøkonomien, forklarer administrerende direktør Jens Bjørn Andersen til Ritzau Finans.

- Vi har indtil videre kun mærket en positiv effekt, for der var en del hasteforsendelser fra Fjernøsten til USA, inden tarifferne trådte i kraft.

I årets første seks måneder nåede DSV, der tjener sine penge på fragt af varer til lands, til vands og i luften, en omsætning på 37,9 milliarder kroner.

Det er det højeste nogensinde og en stigning på seks procent fra sidste års resultat, når man tager højde for valutaudsving.

Aktieanalytiker Mikkel Emil Jensen fra Sydbank mener, at det er et stærkt regnskab, dog ikke så meget på grund af den øgede omsætning.

- Det, som overrasker positivt, er marginalerne, siger han.

- Selv om omsætningen faktisk er en spids lavere, end man havde regnet med, ser vi en stærkere indtjening før skat end forventet, det vidner om en solid omkostningskontrol.

DSV, der blev grundlagt af ti vognmænd i 1976, tjente i perioden flere penge end året før. Resultatet for perioden lød på 2,0 milliarder kroner, mens det året forinden var 1,4 milliarder kroner.

Direktøren peger på, at der indtil videre kun har været en begrænset effekt af ændrede toldtariffer på resultaterne.

Han ser en stabil udvikling på det globale transportmarked i resten af 2018.

- DSV har god fremdrift og et stærkt fundament for yderligere vækst, og vi opjusterer derfor forventningerne til 2018, skriver han i en kommentar.

Rekordresultatet får transportkæmpen til at sende 1,2 milliarder kroner tilbage til selskabets aktionærer.

Det sker via et aktietilbagekøbsprogram, som begynder 2. august.

/ritzau/

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093