23948sdkhjf

Hiab overtager Effer

Køber den italienske kranfabrik for 50 mio. euro

Den svenske kranproducent, Hiab, der er ejet af den finske Cargotec-koncern, er blevet enige med den italienske CTE Group om at overtage kranproducenten Effer. Prisen er 50 millioner euro.

Med købet af Effer vil Hiab komplementere sin lastekransportefølje og udvide sit sortiment af tunge kraner i segmentet over 100 tm, hvor Effer anerkendes som en global leder.

Overtagelsen er et markant løft for Hiabs ambition om at være den globale leder inden for kraner og den foretrukne partner for sine kunder.

 Byder italienerne velkommen
- Jeg er glad for at byde Effer velkommen til Hiab-familien, udtaler Roland Sundén, der er koncernchef i Hiab.

- Overtagelse er et dristigt skridt i overensstemmelse med vores vækststrategi. Vores langsigtede mål er at skabe verdens førende virksomhed inden for lasthåndtering og lastekraner.

- Hiab og Effer er begge førende og anerkendte mærker inden for hver deres specifikke kransegmenter. Med Hiab som ejer vil Effer fortsætte under eget brand og med sit eget forhandlernetværk. Sammen vil vi blive en endnu stærkere partner for vores kunder.

50 års erfaring
Effer blev grundlagt i 1965 og har mere end 50 års erfaring inden for udvikling og fremstilling af knækarmskraner. Produktsortimentet omfatter lastbilskraner med en løftekapacitet på op til 300 tm; men virksomheden fremstiller også marinekraner og specialkraner.

Effer har hovedkontor i Minerbio i det nordlige Italien og har cirka 400 ansatte. Distributionen styres via et netværk af 100 forhandlere, der dækker 60 lande globalt. Effers salg i 2017 udgjorde 71 millioner euro og gav et driftsresultat på cirka 6,1 millioner euro. Herhjemme forhandles Effer af det SAWO-ejede selskab Effer Krancenter.

Overtagelsen skal godkendes af de europæiske konkurrencemyndigheder, en proces der ventes afsluttet i løbet af de kommende måneder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078