23948sdkhjf

Solid halvårs-rapport fra Scania

| Af Mikael Mildén | Tip redaktionen om en historie

Nettoomsætningen på 66 milliarder svenske kroner er rekord

Da Scania offentliggjorde regnskabet for første halvår 2018, var det i det store og hele med et meget positivt resultat. Omsætningen på 66,2 milliarder svenske kroner er en stigning på ni procent og en ny rekord. Driftsresultatet steg til 6,95 milliarder svenske kroner.

Scanias koncernchef Henrik Henriksson skriver i sin kommentar til resultatet, at højere køretøjs- og servicevolumener sammen med valutaeffekter førte til det gode resultat.

Produktionsomkostningerne er steget som følge af, at selskabet fortsat kører med to sideløbende serier: Next Generation og nogle af de tidligere modeller.

Endelig noterer Henrik Henriksson, at begrænsninger i forsyningskæden fra leverandører også har holdt indtjeningen nede.

Efterspørgslen efter lastbiler er stadig høj samtidig med at konjunkturerne får vognmændene til at udnytte deres lastbiler mere. Sidstenævnte har ført til højere serviceindtægter for Scania. De er steget med 12 procent i forhold til sidste år.

- Scania arbejder fortsat med digitalisering, og de digitale tjenester bliver en stadig vigtigere del af virksomhedens forretningsområde, slutter Henrik Henriksson.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.12