23948sdkhjf

Renault Trucks klar med el-lastbil

Renault Trucks lancerer anden generation af sine elektriske køretøjer. Nu omfatter Z.E.-serien også lastbiler.

Som en af pionererne inden for elektromobilitet har Renault Trucks netop annonceret lanceringen af anden generation af sine elektriske køretøjer - lastbiler og varebiler designet til bykørsel.

Renault Trucks har de seneste ti år testet el-drevne last- og varebiler i samarbejde med kunder og samarbejdspartnere, og nu er man klar til at vise de nyeste resultater på IAA-messen i Hannover til september.

De elektriske køretøjer lanceres under betegnelsen Z.E. – Zero Emission, og i Hannover vil den franske bilproducent vise en Renault Master Z.E., en Renault Trucks D Z.E. og en Renault Trucks D Wide Z.E.

Hermed vil Renault Trucks råde over et komplet udbud af elektriske køretøjer fra 3,5 til 26 ton.

De to lastbilmodeller D Z.E. og D Wide Z.E. bliver fremstillet på Renault Trucks fabrik i Blainville-sur-Orne og vil komme på markedet i 2019. Renault Master Z.E. bliver allerede tilgængelig i år.

Diesel stradig dominerende
Selv om Renault Trucks i lang tid har betragtet elektrisk mobilitet som svar på luftkvalitet og støjproblemer i byer, når det kommer til langdistancetransport, er den franske importør overbevist om, at diesel vil forblive den dominerende form for energi i mange år fremover.

Derfor fortsætter Renault Trucks sin forskning i forbedring af dieselkøretøjers energieffektivitet sideløbende med lanceringen af el-køretøjer. På IAA-messen vil man afsløre nye detaljer inden for aerodynamik og brændstofforbrug i forbindelse med dieselkøretøjer. Det er en del af forskningsprojektet FALCON (Flexible & Aerodynamic Truck for Low Consumption).

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093