23948sdkhjf

Færre nye lastbiler på vejene i juli

I juli blev der i Danmark sold 287 lastbiler – 12% i minus i forhold til sidste års salg i juli. Der oplyser De Danske Bilimportører.

I løbet af året er der dog rullet hele 2.863 nye lastbiler på de danske veje – fuldstændig på linje med sidste års niveau. Dermed ligger salget altså på et højt stabilt niveau, selvom juli ikke var så tilfredsstillende.

Direktør hos De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen uddyber:

- Lastbilsalget er ganske flot og stabilt, hvilket vi på alle måder er glade for fordi det er en indikator på, at der er godt gang i hjulene i ’erhvervsdanmark’. Juli blev lidt sløj i år, men for hele året flugter vi fuldstændig med sidste års høje salg. Konklusionen er derfor også, at efterspørgslen efter lastbiler stadig må betegnes som høj – både herhjemme og i resten af Europa.

Når man ser på fordelingen af lastbilsalget, er tendensen stadig, at de mindste lastbiler op til 15 tons totalvægt er faldende – andelen af små lastbiler på ca. 7%. Det er derfor de tunge lastbiler, der står for det høje marked.

Salget af varebiler falder
1.894 varebiler fik nummerplader på i juli – et lille fald på ca. 180 varebiler (8,5%) i forhold til sidste års salg i juli. Et blik tilbage på sidste måned viser et betydeligt fald, men det er præcis som med personbilerne, at der altid er disse månedsudsving, hvor juli generelt er på et lavere niveau end juni og resten af året.

I årets første 7 måneder er der kommet 19.181 varebiler på vejene mod 20.580 sidste år i samme periode – altså et fald på ca. 1.400 varebiler og ca. 7%. Importørerne har dog positive forventninger fremadrettet.

- Vi ser en lille nedgang i varebilssalget i forhold til sidste år, men det ændrer nu ikke ved, at vi stadig er på et højt niveau helt generelt. Vi har på nuværende tidspunkt ikke grund til at tro, at der skulle komme en opbremsning i erhvervslivet foreløbig – og derfor er vi da også helt fortrøstningsfulde, udtaler Gunni Mikkelsen, direktør for De Danske Bilimportører.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.117