23948sdkhjf

P-kontrol af rastepladser genoptages

Efter medieomtale skal Parkering Nord genoptage kontrol af langtidsparkerede lastbiler på landets rastepladser

Torsdag kom det frem, at Parkeringskontrol Nord havde indstillet kontrollen og uddeling af afgifter til lastbiler, der ikke overholder reglen om max 25-timers parkering på de 90 statslige rastepladser. Allerede inden, kontrollen formelt trådte i kraft.

Grunden skulle findes i en skrivelse til Danmark fra EU-Kommissionen i juli, hvor 25-timers reglen blev voldsomt kritiseret, og hvor Kommissionen ”truede” med en retssag, hvis ikke Danmark retter ind og igen åbner op for muligheden for, at alle lastbilchauffører kan holde deres reducerede hvil på de danske statskontrollerede rastepladser.

Det skabte en del uklarheder omkring, hvorvidt der skulle udskrives bøder eller ej - derfor valgte Parkering Nord helt at indstille kontrollen.

Men nu har Vejdirektoratet imidlertid bedt Parkering Nord om at genoptage kontrollen. Det skriver Transporttidende.dk. Det sker efter drøftelser mellem Vejdirektoratet og ministeriet.

ITD var hurtigt ude med kritik af den usikkerhed, der blev skabt omkring reglerne.

- Parkeringsreglerne har stor betydning for transportvirksomhederne, og det er en useriøs behandling af et hårdtarbejdende erhverv. Vores udgangspunkt er altid, at vi ønsker enkle og klare regler, der kan forstås af virksomhederne, siger Anders Jessen, politisk chefkonsulent hos ITD.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.104