23948sdkhjf

40 timer uden hvil får ingen konsekvens

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Arbejdstilsynet kontrollerer kun kørsel i Danmark - selvom danske og svenske regler er ens

Hvis man er en dansk virksomhed og vil planlægge en undtaget transport, der skal være undervejs i mere end 40 timer uden nattehvil, så skal man tilsyneladende bare sikre sig, at noget af omtalte transport foregår i Sverige. Arbejdstilsynet kontrollerer nemlig kun køre- og hviletid i Danmark, skriver TV Midtvest.

Netop sådan har man gjort hos transportfirmaet KM Logistik, der hører hjemme på Thyholm og i Hanstholm. Her kom det tidligere på året frem, at chaufførerne kører i op til 40 timer på ture med industrifisk til Sverige - uden dagligt hvil.

Og det kan de uden konsekvenser fortsætte med at gøre. Arbejdstilsynet, der fører kontrol med undtaget kørsel, som KM Logistik arbejder med, kontrollerer nemlig kun kørslen i Danmark.

TV Midtvest har fået aktindsigt i en rapport, Arbejdstilsynet har udarbejdet efter et besøg hos KM Logistik 23. maj. I den står blandt andet:

- Arbejdstilsynets regler, herunder reglerne om hviletid, gælder kun indenfor Danmarks grænser. [...] Arbejdstilsynet kan derfor kun vurdere den del af den beskrevne transport, som foregår i Danmark og her er 11-timers reglen ikke overtrådt. Kørslen i Sverige er reguleret af svenske regler.

Selvom danske og svenske regler er ens på området, for selvom der samarbejdes med det svenske tilsyn, så udveksles der ikke oplysninger om verserende konkrete sager, forklarer Arbejdstilsynet i et svar til TV Midtvest.

Mere om: KM Logistik
Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.136