23948sdkhjf

Volvo kårer Danmarks bedste chauffør

Efter en nervepirrende finale blev Danmarks bedste chauffør kåret på Ring Djursland til Volvo Trucks’ Driver Challenge 2018.

De 12 deltagere i danmarksfinalen var fundet ved indledende kvalifikationer i løbet af foråret hos Volvo Trucks' fire forhandlerhuse, og således var det repræsentanter fra hele Danmark, der mødtes i dysten om at blive Danmarks bedste chauffør.

Deltagerne skulle først køre en semifinale bestående af 2½ runde på den 1,7 kilometer lange kuperede bane målt på tid og brændstof – det vil sige den samlede produktivitet. Tid og brændstof blev herefter omregnet til kroner baseret på en fast dieselpris og timeløn.

Herefter gik de 3 bedste fra semifinalen videre til en finale, hvor banen blev vendt om og finalisterne derfor mødte nye udfordringer. Finalen blev ekstremt tæt og kun 68 øre skilte vinderen fra 2.-pladsen.

Vinderen blev Henrik Vang Christensen, der kører for Vognmand John Christensen Byrsted, som kørte distancen på 4,3 km på 7,41 minutter og med et brændstofforbrug på kun 1,56 liter, hvilket blev omregnet til en samlet omkostning på 29,15 kr.

På 2.- og 3.- pladsen i konkurrencen kom henholdsvis. Simon Helbo Nielsen, der til daglig kører for Postnord, og Lars Søndergaard.

I verdensfinalen 13.-14. september mødes Henrik Vang Christensen med 36 andre chauffører fra hele verden i Gøteborg i kampen om at blive verdens bedste chauffør.

Chaufføren gør forskellen
Driver Challenge 2018 er Volvo Trucks’ chaufførkonkurrence, der har til formål at understrege, at en kompetent chauffør kan gøre forskellen på over- og underskud i transportbranchen.

- Vi har i år valgt at tilføje tidsaspektet til brændstofmålingen i bedømmelsen for på den måde bedst at afspejle, at en dygtig chaufførs hverdag jo handler om både at minimere udgifter og maksimere produktivitet og dermed øge lastbilens samlede indtjening. Det var imponerende at se, hvor gode deltagerne var til at tage hensyn til begge parametre og optimere deres kørsel, udtaler Morten Fonseca Nielsen, Dynafleet produktchef og ansvarlig for den danske Driver Challenge 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078