23948sdkhjf

Minister skal se på Bornholmslinjens fragtpriser

| Af Johannes Hartkopf-Mikkelsen | Tip redaktionen om en historie

For flere virksomheder er priserne steget, siden Bornholmslinjen sidste uge overtog trafikken fra Danske Færger

Blot en uge efter, at Bornholmslinjen overtog færgebetjeningen af Bornholm fra Danske Færger, beder det bornholmske folketingsmedlem Peter Juel Jensen (V) nu om et møde med transportminister Ole Birk Olesen (LA). 

Det skriver DR på baggrund af utilfredshed med særligt prissætningen på Bornholmslinjen. Ifølge Peter Juel Jensen er færgebetjeningen på en række punkter blevet ringere nu, end den var før den 1. september.

- Jeg har talt med en virksomhed, der hidtil har betalt 1.344 kroner for at få fragtet et parti gods over. Med Bornholmslinjen koster det nu 8.616 kroner. Man kan jo til sammenligning tænke tanken, at prisen for at køre fragt over Storebælt bliver seksdoblet. Det giver ikke gode konkurrencevilkår, siger han til DR.

Også NCC har haft en negativ oplevelse, da de ikke kunne få asfaltmaskiner over med den ønskede afgang. I stedet måtte de vente en uge, hvilket førte til forsinkelser på Bornholm og andre steder i Danmark. 

Blandt Peter Juel Jensens øvrige ankepunkter er et gebyr på 100 kroner for at ændre sin billet eller bestille billet over telefonen. En service, som særligt de ældre benytter sig af. Og så at Bornholmslinjens pendlerordning kræver flere afgange til normalpris, før der er noget at spare.

Mere om: Bornholmslinjen
Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.151