23948sdkhjf

Tyve stjal fra lastbiler: Politiet venter flere anholdelser

Flere anholdelser i sagen om omfattende tyverier af elektroniske varer fra lastbiler i Himmerland kan være på vej

Svensk politi slog tirsdag til i en koordineret aktion og anholdt to personer, som begge mistænkes for omfattende, organiserede tyverier fra lastbiler i Danmark - blandt andet i Himmerland.

Anholdelserne skete på vegne af Særlig Efterforskning Vest, der igennem længere tid har efterforsket en gruppe personer, der flere steder i Danmark har stjålet elektroniske varer for mange millioner kroner fra lastbiler. Der er tale om vareleverancer til elektronikforretninger i kæden Elgiganten - iPads, mobiltelefoner og Mac Books og den slags.

- Vores efterforskning viser, at der er tale om en organiseret gruppering, og at der er sket tyverier fra lastbiler i flere politikredse i Danmark - herunder i Himmerland, konstaterer politiinspektør ved Særlig Efterforskning Vest, Brian Olsen.

De to nye anholdte er begge bosat i Sverige. Særlig Efterforskning Vest vil nu anmode om at få dem udleveret til strafforfølgning i Danmark.

- Jeg håber, vi kan få dem udleveret i løbet af en uges tid. Så henter vi dem til Danmark, og så bliver de til den tid fremstillet i et grundlovsforhør her, fortæller politiinspektøren, der af efterforskningshensyn ikke ønsker at oplyse yderligere om de anholdte eller sagen i øvrigt.

I forvejen er fem andre personer fængslet i sagen. Heriblandt fire mænd fra Sverige - alle af svensk-albansk afstamning - der blev anholdt af betjente fra Særlig Efterforskning Vest og Nordjyllands Politi under en natlig aktion 22. juni i Himmerland.

Politiinspektøren forventer flere anholdelser i sagen, og han kan derfor ikke give nogen tidshorisont for en tiltalerejsning og domfældelse over de efterhånden syv anholdte i sagen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078