23948sdkhjf

Aarhus Havn rykker ét skridt nærmere enorm udvidelse

I Aarhus har et splittet byråd nu givet grønt lys til, at en miljøundersøgelse af havnens storstilede 40-årsplan kan begynde

Det var et splittet byråd, der i går gav Aarhus Havn grønt lys til at iværksætte miljøundersøgelse af en storstilet havneudvidelse på 140 hektar.

Det skriver JP Aarhus.

Både Venstre, Liberal Alliance og Enhedslisten stemte imod med den begrundelse, at behovet for så stor en udvidelse er dokumenteret. Alternativet bakkede heller ikke op om havnens ønske på grund af en tvivl på, at havnedriften vil være den samme om 30-40 år. 

Men med opbakning fra Socialdemokratiet, De Konservative, SF, De Radikale og Dansk Folkeparti kan VVM-undersøgelsen nu gå i gang. 

- Havnen og byen har været hinandens forudsætninger siden vikingerne trak deres skibe i land. Sådan er det også fremover, og derfor skal vi sørge for at undersøge mulighederne for at fremtidssikre havnen. Det er vigtigt at lytte til byens erhvervsliv, som har sagt, at der er behov for en udvidelse, men også til eventuelle miljøorganisationer, sagde borgmester Jacob Bundsgaard (S) ifølge JP Aarhus.

En gruppe borgere har i kraft af foreningen "Beskyt Aarhusbugten" tidligere indsamlet 10.000 underskrifter imod en helhedsplan for Tangkrogen nær havnen, og truer nu med at kæmpe imod havnens udvidelsesplaner i en særskilt, dedikeret forening.

Som Søfart tidligere har skrevet, oplyser Aarhus Havn, at de nuværende arealer stort set er udnyttede, og at en ny yderhavn dermed er en forudsætning for havnens fortsatte vækst.

- Yderhavnen vil blive placeret i god afstand fra Aarhus by, og samtidig er der mulighed for at give plads til et rensningsanlæg på havneudvidelsen i stedet for ved Tangkrogen. Derfor er jeg overbevist om, at en sådan helhedsløsning vil blive godt modtaget af de fleste. Men selvfølgelig vil der altid være modstand at finde et eller andet sted, har havnens adm. direktør Jakob Flyvbjerg Christensen tidligere udtalt. 

VVM-redegørelsen forventes at tage flere år.

Læs mere: Aarhus Havn søger tilladelse til 40-årig udvidelsesplan

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095