23948sdkhjf

Afskaffelse af sommertid kan give bøvl med tachografen

DTL har i et høringssvar til EU udtrykt bekymring om planerne for at afskaffe det obligatoriske skift til og fra sommertid

EU-Kommissionen behandler lige nu et forslag, der skal afskaffe sommer- og vintertid, som vi kender dem i dag. I stedet skal det være op til landene selv at vælge, så nogle lande i teorien kan vælge at gå over til permanent sommertid, mens andre kan vælge at gå over til permanent normaltid – også kendt som vintertid.

Men det har fået DTL til at reagere og sende et høringssvar ind til EU. Her frygter man, at der vil opstå kaos efter et sådant forslag er først ud i livet.

"Det er for DTL meget vigtigt, at de enkelte medlemslande ikke individuelt kan fastsætte deres tidszone, men at tidszonerne skal være ens for Centraleuropa for eksempel mellem Danmark, Tyskland og Sverige. Det gælder ikke mindst i forhold til anvendelsen af tachografen til kontrol af køre-/hviletidsreglerne. At for eksempel Storbritannien er en time efter og Finland en time foran, kan i DTLs optik fastholdes", skriver brancheorganisationen.

Desuden tilføjes det, at DTLs medlemvirksomheder gennemgående har mere brug for lys om formiddagen end om eftermiddagen, herunder i forbindelse med på- og aflæsning herunder fx med kran. De vil derfor foretrække normaltid frem for sommertid hele året, hvis de nugældende halvårlige skift afskaffes.

Alternativt foretrækker DTL, at man fortsætter med de nuværende skift mellem normaltid og sommertid.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173