23948sdkhjf

International rådgivning på højt niveau

FORCE Technology er en teknologisk service- og rådgivningsvirksomhed. Et af deres seneste projekter er Kriegers Flak AC og CGS for Energinet SOV og 50 Hertz Transmission GmbH – Danmarks kommende største havmøllepark og udlandsforbindelse støttet af EU – hvor tilsyn med svejsearbejdet har været en af opgaverne.

FORCE TECHNOLOGYS rådgivning og service dækker blandt andet energiområdet, hvor den særlige rådgivning baseres på en række moderne teknologier, faciliteter, uddannelse og træning af personalet, der sikrer de helt rette kompetencer til opgaven.
I dag er Force Technology en international virksomhed med datterselskaber i Sverige, Norge, Kina, Singapore og de Forenede Arabiske Emirater, som sikrer, at kunderne kan rådgives og serviceres på de markeder, hvor de befinder sig.

’Serviceproviders’ med rådgivning og inspektion
Kompetencerne dækker bredt inden for blandt andet svejsning, metallurgi, styrkeberegninger, monitorering, QA/QC og ikke-destruktiv kontrol af svejsninger. Vindenergi har udviklet sig til at blive et af de store kerneområder med aktiviteter først og fremmest i Danmark, Tyskland og England.

I Kriegers Flak projektet, som kan levere miljøvenlig vindenergi til omkring 600.000 husstande, har FORCE Technology været involveret i tilsynet med udførelsen af de afgørende svejsninger, som sikrer projektets holdbarhed over en meget lang årrække fremover.

Store krav til kontrollen
Svejsninger skal være holdbare under forskellige forhold, blandt andet lave temperaturer, hvor metallet kan miste nogle af sine gode egenskaber. På Kriegers Flak stiller det krav til tilsynet, som skal holde øje med, at svejsningerne udføres korrekt, så tilfredsstillende styrkeegenskaber bevares.
– Dem kan man ikke kontrollere med røntgen- og ultralyd-undersøgelser, som bliver brugt til at finde ’geometriske fejl’ som revner og indeslutninger. Inden svejsearbejdet påbegyndes, udføres repræsentative svejseprocedureprøver, som testes destruktivt for blandt andet modstand mod revneudbredelse. Hvis procedureprøverne består, svejses der på samme måde under selve produktionen, fortæller Steen Ussing fra FORCE Technology.

Tilfredshed med forløb og samarbejde
Energinet er meget tilfredse med projektforløbet og indsatsen fra alle samarbejdspartnere. Folkene fra FORCE Technology samarbejdede med Energinets folk på stedet. Det er Energinet og 50Hertz (med Energinet som ’lead’ på platforme og
kabler), der er bygherrer på platformene og kablerne, ligesom de står for koblingen til det tyske energi-el-marked.
– For de to fundamenter til Kriegers Flak stilles der, som til alle andre offshore konstruktioner, skærpede krav til holdbarhed og sikkerhed. Det har til dato været en fornøjelse at samarbejde med en bred vifte af kompetente interessenter og leverandører, som har sikret en god gennemførelse af projektet, siger Steffen Engberg, projektleder, Kriegers Flak Substructures hos Energinet.

Se meget mere omkring tendenser i offshore-branchen og deltag i debatten på vores LinkedIn Gruppe: Offshore Forum

https://www.linkedin.com/groups/12138275/

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078