23948sdkhjf

Få styr på tungvognsjunglen

Hvad er op og ned på de nye synsregler for tungvogne? To gratis infoarrangementer skal kaste lys over tungvognsjunglen

I samarbejde med DTL inviterer Applus Bilsyn til to infoarrangementer målrettet tungvognssegmentet. Datoerne er den 3. oktober i Hvidovre og den 29. oktober i Kolding og Vejen. Her fortæller Applus Bilsyns teknisk chef, Lars Kiholm, om de nye synsregler.

Reglerne, der skærper indsatsen mod selv mindre fejl, betyder, at vognmændene skal være ekstra opmærksomme, når de forbereder lastbilen til syn.

Viser syn af anhænger og trailer
- Hvor der før kun var fire obligatoriske fokuspunkter for syn af tungvogne, så er der nu 156 at holde øje med, hvoraf flere indeholder op til fem underpunkter. For eksempel vil fejl på lygterne og dækkene nu resultere i omsyn. For at undgå misforståelser og gøre tingene så enkle som muligt, så demonstrerer vi alt med praktiske eksempler. Vi viser for eksempel, hvordan synsfolk i praksis syner anhænger og trailer efter de nye regler, siger administrerende direktør hos Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.

Videndeling skal forebygge kostbare omsyn
Applus Bilsyn og DTL har allerede afholdt tre fællesarrangementer i foråret i Ringsted og Silkeborg samt i juni i Padborg. Det centrale har været at dele sin fagviden med kunderne – og sådan bliver det også fremover.

- Det vigtigste for os er at rådgive og støtte DTLs mange vognmænd, så de reducerer risikoen for kostbare omsyn og maksimerer kørekapaciteten på vejene. Det er her, de tjener deres penge og skaber arbejdspladser, tilføjer Per V. Rasmussen.

DTL: Rådgivning forebygger fejl
- Med informationsmøderne når vi ud til medlemmerne på en kvalificeret måde, så de er klædt på til at imødegå de nye krav, der fremover stilles til de tunge køretøjer. På den måde bliver rådgivning og vejledning en del af den sikkerheds- og forebyggelseskultur, som vi tilstræber i branchen – frem for sanktioner og straf, udtaler administrerende direktør hos DTL, Erik Østergaard.

Ledige pladser til arrangementet uddeles efter først til mølle-princippet.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.121