23948sdkhjf

Danske havne øger godsmængden

| Af Johannes Hartkopf-Mikkelsen | Tip redaktionen om en historie

Årets andet kvartal bød på en fin udvikling i godsmængderne i de største danske havne

Der bliver håndteret stadig mere gods i de største danske havne. Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik, efter at tallene fra andet kvartal i år ligger klar. 

I forhold til andet kvartal sidste år er der tale om en fremgang på 3,6 pct. Set i forhold til første kvartal i år er der dog tale om en mindre nedgang, som primært er sket inden for træ, gødningsstoffer og fast bulk. Set over en længere periode er dagens niveau også endnu et stykke fra toppen.

- I 2014 steg godsomsætningen for havnene, og siden har dette niveau været relativt stabilt, men det er langt fra niveauet før krisen. Når mange af vores medlemmer alligevel kommer ud af 2017 med solide årsregnskaber skyldes det, at havnene har optimeret driften og udvidet deres forretningsområder, siger direktør i Danske Havne Tine Kirk Pedersen i en pressemeddelelse.

Hun fremhæver dog særligt ét område, hvor trafikken er gået frem i forhold til første kvartal. Det gælder færgegods, som er steget med otte pct. 

- Omsætningen af færgegods har været stigende de seneste fire år. Hvor der i 2016 blev transporteret 20,6 mio. ton gods med færgeruterne til og i Danmark, så var tallet for 2017 på 22 mio. tons. Det er en stigning på over syv pct., hvilket er meget positivt, fordi godstransport via skib forbedrer fremkommenligheden på vejnettet, siger Tine Kirk Pedersen.

Godsomsætningstal for 3. kvartal for de større havne vil blive offentliggjort af Danmarks Statistik den 13. december 2018. 

 

Mere om: Danske Havne
Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

1.153