23948sdkhjf

Dansk tredjeplads ved kran-VM

| Af Jesper B. Nielsen | Tip redaktionen om en historie

Tredjeplads til danske Tim Hansen ved Hiabs World Crane Championship.

Det blev til en ren nordisk kamp til det sidste; og det endte med svensk sejr.

Sejren gik denne gang til Andreas Öhman fra Sverige ved World Crane Championship (WCC) den 22. og 23. september i forbindelse med IAA-udstillingen i Hannover, Tyskland.

Andreas Öhman vandt mesterskabets finale med en tid på 2 minutter 32,89 sekunder. Jani Väisänen fra Finland kom på andenpladsen med en tid på 2:38:95.

Tim Hansen fra Danmark kom på tredjepladsen med en tid på 2:33:18. Hans tid i semifinalen var desværre langsommere, så Tim klarede det ikke til finalen; men han vandt bronzefinalen og det udløste en rejsecheck på 2.000 euro.

WCC blev gennemført med en HIAB X-HiPro 232 stykgodskran. Konkurrencen testede deltagernes evner og kunnen ved at flytte vanddunke langs en foruddefineret vej på kortest mulige tid.

- Jeg var meget nervøs under konkurrencen, jeg havde en høj puls hele tiden, men nu føles det så godt, sagde den svenske vinder Andreas Öhman efter den tætte finale.

- WCC-konkurrencen er velorganiseret og meget sjov. Man møder folk fra hele verden!

Andreas vender hjem med titlen World Crane Champion, en rejsecheck på 5.000 euro og en gavecheck på 20.000 euro til køb af en ny HIAB-kran.

Det første kran-verdensmesterskab sponsoreret og organiseret af Hiab, fandt sted i 2015. Det har skabt en ny tradition i branchen og giver kranoperatører fra hele verden en chance for at fremvise deres evner og måle deres kunnen mod deres branche-kollegaer.

I år var der deltagelse fra Belgien, Danmark, England, Finland, Frankrig, Holland, Israel, Italien, Norge, Polen, Slovenien, Spanien, Sverige, Tyskland og Østrig.

Joakim Andersson, Senior Vice President for Hiab kommenterede mesterskaberne på denne måde:

- Jeg vil gerne lykønske Andreas Öhman med sejren og alle finalisterne for en god konkurrence.

- Optakten op til mesterskabet var fantastisk med hundredvis af professionelle kranchauffører, der deltog i kvalifikationsrunderne.

- Vi hos Hiab er begejstret over at have været vært for denne begivenhed, hvor branchens bedste chauffører har vist, at de virkelig har det, der kræves. Vi glæder os til det næste mesterskabsfinale, som vil finde sted på IAA udstillingen i Hannover i 2020.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.117