23948sdkhjf

Biløkonomer besøger Scania

Et besøg over Øresund skal give danske biløkonomer sammenhold, netværk og læring om bilbranchen i Sverige.

For landets første- og andenårs biløkonomstuderende er kursen i disse dage sat mod Stockholm . I alt 30 biløkonomstuderende og to vejledere tager turen over Øresund til et stramt program i den svenske hovedstad.

De kommende dage vil være pakket med aktiviteter, som skal give et indblik i den svenske bilbranche og bringe de studerende tættere sammen.

På programmet er blandt andet et besøg på Scanias democenter og testfaciliteter i Södertäjle og et besøg hos Sveriges svar på Ejner Hessel, Mercedesforhandleren Veho Biler.

Arrangerer turen selv 

Som en tradition for biløkonomuddannelsen er det en gruppe af andenårs studerende, som har fået til opgave at arrangere dette års tur for de nystartede biløkonomstuderende.

Sidste år gik turen mod London, og i år er det svenskernes tur til at få besøg af de unge håbefulde studerende fra den danske bilbranche.

Netværk, sammenhold og faglige aktiviteter er de punkter, som dette års arrangører havde fokus på under planlægningen. Mange af de tidligere studerende har været i Sverige på et udenlandsk praktikophold, og derfor er det en gylden mulighed for de nuværende studerende at besøge potentielle praktikpladser til et af de senere semestre.

Studieturen er delfinansieret af uddannelsens faste sponsorer, men også en række sponsorer, som de studerende selv har kontaktet og etableret en sponsoraftale med. De studerende oplever, at virksomhederne med glæde støtter projektet. Sponsoraterne har gjort det muligt, at de faglige aktiviteter kan rundes af om aften med en række sociale aktiviteter så som gokart og fællesspisning.

Masser af opbakning 

- Der er blevet lagt en masse arbejde i at arrangere årets biløkonomtur anno 2018, og det er en fornøjelse at se al den opbakning vi har fået i form af en masse sponsorater, som har været afgørende for at denne tur er blevet en realitet, bemærker Jacob Kirstein fra Scania. Han har ageret projektleder for årets studietur.

Højdepunktet for turen er besøget til Scanias fabrik og testfaciliteter i Södertäjle i dag tirsdag den 25.

Hos Scania Democenter bliver de store biler målt i ton og ikke kg, hvilket forhåbentlig giver de studerende indblik i en anden del af bilbranchen. Dagen vil byde på terrænkørsel og testkørsel i 60 ton tunge modulvogntog. Det vil også være teambuilding-aktiviteter og en guidet tour på den Lean-optimerede Scania-fabrik med henblik på procesoptimering.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203