23948sdkhjf

ITD: Digitale kørekort er en god ide

Især hvis teknologien kan anvendes på tværs af landegrænser

Regeringen skal have stor ros for sit initiativ med at digitalisere kørekortet, Mener ITD, fordi det er smart, nemt og administrativt let at kunne fremvise gyldig legitimation på sin smartphone.

Men, påpeger brancheorganisationen, set fra den internationale del af vejtransportsektoren bliver det først rigtig smart, når det digitale kørekort også kan anvendes i udlandet.

- Digitalisering af kørekortet er et godt initiativ, som vil komme alle bilister til gode. I ITD synes vi, at det er rigtig fint, at Danmark går foran og udvikler et nationalt system, men skal det virkelig batte noget, er det bydende nødvendigt, at man hele tiden har fokus på, hvad der sker på europæisk og internationalt plan, så man sikrer, at systemerne er kompatible og anerkendes på tværs af grænser, men også skubber på i forhold til den europæiske digitaliseringsproces. Det er især vigtigt for transporterhvervet, som jo er grænseoverskridende, siger Jørn-Henrik Carstens, chef for politisk afdeling i ITD.

ITD har siddet for bordenden i et team under EU’s Digital Transport & Logistics Forum (DTLF). Her har man netop arbejdet med digitalisering af køretøjs- og førerdokumenter og har faktisk anbefalet, at man begynder med at digitalisere registreringsattesten og kørekortet, og efterfølgende integrerer øvrige relevante dokumenter.

- Kørekortet er et godt sted at starte, og her vil det være oplagt at skele til erfaringer fra andre lande som for eksempel Finland, som er langt fremme med digitaliseringen af kørekort. Herudover vil vi gerne anbefale, at man – for at lette byrderne for transporterhvervet – også digitaliserer registreringsattesten, synsrapporten og øvrige godkendelser, certifikater med videre. Samtidig er det vigtigt at finde holdbare løsninger på, hvordan relevante myndigheder i ind- og udland kan tilgå data blandt andet i forbindelse med vejsidekontrol, siger Jørn-Henrik Carstens.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.125