23948sdkhjf

Omsætningen i transportbranchen er historisk høj

Der er travlt i transportbranchen. Sådan lyder det stort set enslydende fra medlemmerne af ATL, og det kan ses på både landeveje og motorveje, hvor lastbilerne kører tæt. Nu kan det også aflæses i transportbranchens omsætning, som ligger lige under 180 milliarder kroner.

- Der har været nogle få udsving i løbet af året, men det har de færreste virksomheder sikkert bemærket. Når vi ser på tendensen, har der været stigende omsætning gennem mange år, og vi er nu på et meget højt niveau, siger Lars William Wesch, direktør i ATL.

Finanskrisen ramte hårdt i 2008 og førte til fyringer og faldende omsætning i både industrien og transportbranchen. Men siden 2009 er det indenlandske salg steget støt og roligt. Anderledes er det med eksporten, som har større udsving.

Den samlede omsætning er steget med 4,1 procent fra januar til juli i år sammenlignet med samme periode sidste år, viser tallene fra Danmarks Statistik og DI/ATL.

I de sidste par år er antallet af beskæftigede i branchen stagneret omkring de 80.000 fuldtidsbeskæftigede. Det kan hænge sammen med, at det er svært af skaffe nye medarbejdere, mener Lars William Wesch.

- Efterspørgslen er stor, og mange er nødt til at yde en ekstra indsats. Det er ikke let at finde nye medarbejdere, når det er travlt, siger han. 

Kilde: ATL

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11