23948sdkhjf

Mere DAF til Thomsen

| Af Jesper B. Nielsen | Tip redaktionen om en historie

Vognmand Peter T. Thomsen i Stenderup har fået endnu en DAF XF530

Vognmand Peter T. Thomsen i Stenderup mellem Horsens og Hedensted fik for knapt et år siden leveret en af de første XF530’ere fra DAF’s nyeste lastbilgeneration. Den fik en af hans chauffører fornøjelsen af,

Forleden fik Peter T. Thomsen leveret endnu en ny XF530 - og den beholder han selv!

- Jeg har altid været glad for at køre DAF, og nu er det altså min tur til at få en ny "tulipan-raket," siger han med henvisning til det øgenavn, han bruger om det hollandske lastbilmærke.

Den nye DAF er leveret af salgskonsulent Thomas Poulsen fra ESA Trucks Danmark A/S i Kolding, og han tager en DAF XF510 i bytte. Med leveringen råder Peter T. Thomsen dermed fortsat over syv lastbiler, en varevogn til kurérkørsel samt godt ti trailere af forskellig type.

ESA-Liner trækkeropbygning
Den nye DAF XF530 er af typen 6x2/4 FTG med ESA-Liner trækkeropbygning inklusiv heldækkende alu-dørk, hydraulikanlæg, værktøjsskab, ADR-udstyr samt skræddersyet bagende med ekstra LED-baglygter, arbejdslys og blitzlys. Drivlinen består af DAF’s kraftigste MX-13-motor på 530 hk/2.600 Nm, 12-trins ZF TraXon-gearkasse med aut. gearskiftesystem samt bagaksel med 2,39:1 i udveksling.

Når det gælder førerhuset, har vognmanden sat kryds i stort set alle felter for ekstraudstyr. Det gælder bl.a. komplet læderstue i DAF’s originale Exclusive Line suppleret med plysning fra FIX Autopolstring i Hedensted, masser af lyd- og TV-udstyr, parkeringskøler, blitzlysbjælke m.m.m. Førerhuset er metallakeret fra fabrik, mens Taulov Autolakering har stået for maling af chassis, skærme og opbygning. Selv det lovpligtige ADR-udstyr i form af ildslukkere, skovl og kost er malet i førerhusfarve!

Alle typer kørsel
Peter T. Thomsens nye XF530 er specificeret, så han kan bruge den til alle typer kørselsopgaver i sin vognmandsforretning. Det gælder bl.a. div. ADR-transport af flydende gasser, nord- og sydgående transport, kørsel af bl.a. flaskepant-maskiner, genbrugsemballage og div. udstyr til minkindustrien, demo-kørsel af sorteringsanlæg til affaldsindustrien mm.

Leveringen af den nye DAF falder sammen med Peter T. Thomsen Transport's 20-års jubilæum og indvielse af nyt lager- og garageanlæg på Saturnvej i Horsens. Her har han investeret i en 13.500 m2 stor grund, hvor han opfører 2.100 m2 lager og 300 m2 administration. Halvdelen bliver lejet ud til bl.a. synshal og lager, mens han selv vil disponere over resten til indendørs parkering samt administration og mandskabsfaciliteter.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.111