23948sdkhjf

ITD: Postnord bør droppe oprustning

ITD opfordrer ejerne af Postnord – den danske og den svenske stat – til at overlade pakkemarkedet til de private transport- og logistikvirksomheder

For bedre at kunne håndtere alle de pakker, som borgernes stigende e-handel medfører, har Postnord besluttet sig for at etablere 100 nye steder, hvor man selv kan hente eller aflevere sin post eller sine pakker. Poststederne skal placeres i supermarkeder eller kiosker landet over.

Beslutningen kritiseres af ITD, som netop har stævnet EU-Kommissionens afgørelse fra maj 2018 om ny statsstøtte til Postnord til EU-Domstolen.

- I ITD mener vi ikke, at det er en statslig opgave at varetage pakkeleveringer, som uden problemer kan varetages af private transportvirksomheder. I stedet for nu at opruste med 100 nye postindleveringssteder for at vinde pakkemarkedet, burde Postnord overlade pakkemarkedet til de private transportvirksomheder. Konkurrencen på pakkemarkedet er i forvejen benhård, og der er ikke plads til en statsstøttet aktør, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078