23948sdkhjf

Trailere til Tyrkiet på en uge

| Af Jesper B. Nielsen | Tip redaktionen om en historie

DFDS tilbyder multimodal transport til Sydøsteuropa på under en uge

DFDS lægger nu op til en ny service, der forbinder Skandinavien med det østlige Middelhav - og der tilbydes multimodal transport hele vejen: båd-tog-båd. 

Trailerne bliver lastet ombord på et DFDS-skib i Gøteborg og sejlet til Gent i Belgien. Her bliver godset sat på togvogne og kørt ned gennem Europa til Trieste i Italien. Hvis godset skal videre til Grækenland eller Tyrkiet, bliver det lastet over på skib og sejlet videre.

I starten vil godset dog bliver kørt med lastbil fra Gent til Luxembourg, hvor DFDS’ jernbane-partner CFL har sin terminal; men der arbejdes på at kunne laste godset direkte på togvogne i Gent inden længe.

Transittiderne fra Gøteborg bliver fire dage til Trieste i Italien, fem dage til Patras i Grækenland og syv, respektive otte dage til havnebyerne Pendik og Ambarli på hver sin side af Istanbul.

Det vil tage ni dage at nå til Mersin i Middelhavets østlige ende.

DFDS understreger i en pressemeddelelse, at alle skibe, terminaler og ruter i servicen er ejet af selskabet selv, og at det er med til at forkorte transittiderne med mindst en dag i forhold til konkurrerende tjenester.

Med denne service styrker DFDS sin tilstedeværelse i Middelhavet og tager konkurrencen op med det italienske rederi Grimaldi, som gik ind i Nordeuropa gennem opkøbet af Finnlines i 2016.

Mere om: DFDS | Sverige-Tyrkiet
Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.117