23948sdkhjf

Sportsvogne skal trække trailere

Fremtidens transportløsning med selvkørende, førerløse el-køretøjer, der mest af alt ligner Formel 1-racerbiler.

Volvo Trucks præsenterer nu en ny type transportløsning, der består af selvkørende, el-drevne køretøjer, der kan trække de store trailere.

Køretøjerne er ubemndede. De styres af computere, der er forbundet til en tjeneste i skyen. Meningen er, at de skal køre i pendulfart mellem faste punkter som for eksempel lagre, terminaler og transportcentre.


- Målet er at tilbyde de virksomheder, der har behov for transporter mellem faste punkter, et supplement til de aktuelle tilbud, siger adm. direktør Claes Nilsson fra Volvo Trucks..

- En stadig større del af menneskene bosætter sig i byerne. Det giver store udfordringer i forhold til at løse miljøproblemer som trafikpropper, forurening og støj 

- Hvis vi skal blive i stand til at dække byernes fremtidige transportbehov på en bæredygtig og effektiv måde, er vi nødt til at finde frem til nye løsninger. Vi er også nødt til at udnytte den eksisterende infrastruktur bedre, end vi gør i øjeblikket.


Gentagne opgaver 
Volvo Trucks’ fremtidige transportløsning skal bruges til almindelige og gentagne opgaver, der er karakteriseret af relativt korte køreafstande, store varemængder og en høj grad af præcision i leveringen.

- Transporter mellem logistikcentre er et typisk eksempel, men der er også andre anvendelsesmuligheder, fortæller Mikael Karlsson, vicedirektør i Volvo Trucks for Autonomous Solutions.

- Vores system kan ses som en udvidelse af de logistikløsninger, som allerede anvendes mange steder i dag.  Eftersom vi bruger selvkørende køretøjer uden emissioner eller støj, kan de køre på ethvert tidspunkt af døgnet, både dag og nat.

Løsningen udnytter den eksisterende infrastruktur og eksisterende udstyr, hvilket gør det lettere at dække investeringer og integrere den med den eksisterende drift. 

Nøjagtighed på få cm 
Køretøjerne er udstyret med avancerede systemer til selvkørende drift. De er bygget, så det er muligt at lokalisere deres aktuelle position med en nøjagtighed på få centimeter.

Det er også er muligt at overvåge dem og analysere den omgivende trafik.

Transportcenterene skal overvåge transporten og holde et vågent øje med hver enkelt køretøjs position, batteriets opladning, status på lasten og materielle servicebehov mm.

Undgå unødvendig ventetid 
- Ligesom i en industriel produktionsproces er hastighed og udførelse skræddersyet til at undgå unødvendig ventetid og øge præcisionen af leveringen, siger Mikael Karlsson.

- På den måde er det muligt at minimere brugen af reservelagre.

Inden for den nærmeste fremtid vil Volvo Trucks’ nye transportløsning blive yderligere udviklet i samarbejde med udvalgte kunder til prioriterede anvendelser. 
 
 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.265