23948sdkhjf

Over 10.000 indviede motorvej

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen klippede lørdag ved middagstid snoren til indvielsen af Holstebromotorvejen.

Og ministeren var langt fra alene.

Holstebro Kommune og DGI Vestjylland havde stablet en stor folkefest med kultur, koncerter, underholdning og masser af motion på benene, så festpladsen lidt uden for Holstebro var fyldt helt op med glade vestjyder, som ville fejre, at landsdelen nu er koblet på motorvejsnettet.

Over 6.000 mennesker deltog i motionsarrangementer som gang, løb og cykling, og det skønnes, at over 10.000 mennesker i alt deltog i festlighederne, som markerede indvielsen.

- Der er stor grund til at ønske borgere og trafikanter i hele regionen et stort tillykke med den nye motorvej. Motorvejen vil binde Danmark bedre sammen og styrke erhvervslivet. Den nye vej giver også trafikanterne mulighed for at komme hurtigere frem. Ja faktisk kommer trafikanterne ifølge Vejdirektoratet til at spare 15 minutter mellem Herning og Holstebro, sagde Ole Birk Olesen i sin tale.

Fakta om projektet

Anlægsloven for Holstebromotorvejen blev vedtaget i december 2013.

Holstebromotorvejen er 39 kilometer lang. Linjeføringen går fra Holstebro N (rute 11) til Sinding nordvest for Herning og videre frem til Snejbjerg, hvor motorvejen kobles sammen med den eksisterende motortrafikvej (rute 15) syd om Herning.

Første spadestik til Holstebromotorvejen blev taget i marts 2015.

I maj 2017 åbnede de første 10 kilometer – Messemotorvejen – vest om Herning.

I november 2017 åbnede yderligere 14 kilometer mellem Sinding og Tvis.

De sidste 15 kilometer af Holstebromotorvejen åbnede for trafik dagen efter indvielsen, 30. september klokken 11.

(Kilde: Vejdirektoratet)

rg

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096