23948sdkhjf

Tunge køretøjer standset i stor kontrolaktion

Hash og falske dokumenter blandt politiets fangster

Et stort antal tunge køretøjer blev onsdag og torsdag vinket ind til kontrol på motorvejen omkring rastepladserne Kildebjerg på Fyn og Ejer Bavnehøj ved Horsens. Det medførte ifølge de foreløbige opgørelser sager på 35 køretøjer.

Tungvognscenter Syd fra Sydøstjyllands Politi stod for kontrollerne i samarbejde med Færdsels-, Fødevare- Trafik- og Skattestyrelsen samt det Veterinære Rejsehold. I alt deltog op mod 80 mand i kontrolarbejdet.

- Når vi foretager en stor multikontrol som denne i samarbejde med andre myndigheder, får vi en unik mulighed for at tjekke de tunge køretøjer for mange andre ulovligheder end trafikfarlige forhold, siger politikommissær Stig Simonsen, leder af Tungvognscenter Syd.

Der blev blandt andet kontrolleret for overholdelse af regler om køre-hviletid, dyretransporter, transport af tungt gods samt spiritus- og narkopåvirkning. Kontrollen havde derudover særligt fokus på ulovlig cabotagekørsel samt uopmærksomhed og manglende udsyn fra førerhuset.

Falske dokumenter
Den foreløbige opgørelse af politiets kontroller viser, at der over de to dage blev standset 187 køretøjer, hvoraf 113 køretøjer var udenlandske. Af de standsede køretøjer var der sager på 35 køretøjer, heraf ni udenlandske køretøjer. I alt blev der rejst 96 sigtelser, hvoraf de 32 var mod udenlandske chauffører og vognmænd.

- Heldigvis mødte vi over de to dage ingen overtrædelser i forhold til cabotagekørsel, men til gengæld sjusker nogle chauffører stadig med det frie udsyn fra førerhuset, hvilket der blev skredet ind overfor i flere tilfælde, siger Stig Simonsen.

Ved kontrollen onsdag viste en nærmere kontrol af en dansk lastbil, at det pågældende firma var oprettet under anvendelse af falske dokumenter, og lastbilen blev derfor beslaglagt på stedet. Som udløber af denne sag blev endnu en lastbil fra samme firma beslaglagt onsdag aften. Disse sager efterforskes nu nærmere i forhold til eventuelle flere overtrædelser af straffeloven.

En dansk chauffør blev sigtet for kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer, og i førerhuset hos den påvirkede chauffør fandt en af politiets narkohunde cirka tre gram hash, som chaufføren blev sigtet for.

Torsdag aften ved Ejer Bavnehøj blev en polsk lastbil i forbindelse med kontrollen fundet manipuleret med manglende køre-hviletidsoptegnelser til følge. Lastbilen blev på stedet tilbageholdt og vil først blive frigivet, når en sikkerhedsstillelse er betalt. Den polske chauffør erkendte de faktiske forhold under politikontrollen.

De to kontroldage medførte ifølge den foreløbige opgørelse, at 11 lastbiler blev indkaldt til syn. Der blev udstedt tre kørselsforbud, heraf en lastbil og to sættevogne.
Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.125