23948sdkhjf

Minister vil se på indsats mod dødsulykker i transportbranchen

| Af Redaktion | Tip redaktionen om en historie

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) er parat til at se på, om der er behov for en ekstraordinær indsats for at mindske de mange dødsulykker på transportområdet

I årets første ni måneder er otte chauffører døde på jobbet, og 11 ud af foreløbig 23 arbejdsrelaterede dødsulykker er sket i transportbranchen. Det skriver Fagbladet 3F.

Tallene er så alarmerende, at 3F kræver en ekstraordinær indsats på transportområdet og faste bevillinger til Arbejdstilsynet. Det er beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) klar til at se på.

- Jeg er åben for, at vi ser på muligheden for flere brancherettede indsatser. Og hvis en så stor andel af ulykkerne ligger i transportbranchen, så synes jeg, at det er oplagt, at vi ser nærmere på, om der er behov for en ekstra indsats på dette område, udtaler Troels Lund Poulsen i et skriftligt svar til Fagbladet 3F.

- Der er ingen tvivl om, at en dødsulykke er en for mange. Og det ligger mig meget på sinde at gøre det mere sikkert at tage på arbejde, lyder det fra ministeren.

Troels Lund Poulsen (V) henviser til, at regeringen for nylig har modtaget en række anbefalinger fra et ekspertudvalg, der har haft til opgave at gentænke arbejdsmiljøindsatsen, som der nu skal arbejdes videre med.

Næstformand i 3F’s Transportgruppe, Flemming Overgaard, er glad for, at ministeren lægger op til en ekstra indsats på transportområdet.

- Det er der behov for. Dødstallene taler for sig selv. Vi ønsker mest mulig fokus på området, og det er meget positivt, at han tager godt imod budskabet, siger Flemming Overgaard.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.164