23948sdkhjf

Molslinjen: Grønt lys til køb af Danske Færger

Salget af statens og Clipper Groups halvparter i Danske Færger til Molslinjen er nu godkendt af Konkurrencestyrelsen

Konkurrencestyrelsen godkendte i går, 10. oktober, overdragelsen fra Bornholmstrafikken Holding A/S og Clipper Group A/S som sælgere til Molslinjen A/S som køber af samtlige aktier i rederiet Danske Færger A/S.

Handlen er dog betinget af visse øvrige sædvanlige kontraktvilkår. Når disse foreligger, vil handlen blive endelig, og indtil dette tidspunkt drives Danske Færger A/S videre under samme ledelse og efter samme forretningsprincipper som hidtil.

Det meddeler Molslinjen i en pressemeddelelse via Ritzau, hvori det fremgår, at Enterprise Value for aktierne i Danske Færger er kr. 594.100.000.

Fra Clipper Group lyder det følgende om salget:

- Vi har været meget glade for vores ejerandel i Danske Færger. Rederiet er et professionelt og veldrevet selskab, der sikrer essentielle færgeruter over store dele af landet. Vi er sikre på, at Danske Færger under ejerskab af Molslinjen vil fortsætte med at være en central aktør i dansk infrastruktur, siger Morten Hvidtfeldt, Head of Corporate Finance hos Clipper Group, og fortsætter:

- I den forbindelse vil vi også takke vores med-anpartsholder Bornholmstrafikken Holding for mange års godt og tillidsfuldt samarbejde.

Fortsætter sælgers ruter
Rederiet Danske Færger driver færgeruterne Alsfærgen, Fanøfærgen, Langelandsfærgen og Samsøfærgen. Endvidere drev Danske Færger frem til 1. september 2018 færgeruterne Rønne-Ystad, Rønne-Køge og Rønne-Sassnitz.

Molslinjen driver i dag færgeruterne Aarhus-Odden og Ebeltoft-Odden og fra den 1. september 2018 også sejladsen på færgeruterne Rønne-Ystad, Rønne-Køge og Rønne-Sassnitz.

Molslinjen vil fortsætte de fire færgeruter Bøjden-Fynshav, Esbjerg-Fanø, Kalundborg-Samsø og Spodsbjerg-Taars under navnene Alslinjen, Fanølinjen, Samsølinjen og Langelandslinjen og med de samme skibe og personale, der betjener ruterne i dag.

Læs mere om salgsforløbet her:

Hvem køber Danske Færger?

Molslinjen overtager Danske Færger

Kapitalfond vil gøre Danske Færger til en pengemaskine

Ekspert: Færgefusion går glat igennem

Ekspert om færgesalg: Konkurrencen kommer under pres

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109