23948sdkhjf

Svært at finde ny oldermand

| Af Poul Rudolf | Tip redaktionen om en historie

Kjøbenhavns Vognmandslaug kan ikke finde ny oldermand. Den gamle er overtalt til at fortsætte mod sit oprindelige ønske

Overraskende har Jørgen K. Jensen sagt ja til at fortsætte som oldermand i Kjøbenhavns Vognmandslaug. Det er lykkedes en enig bestyrelse at overtale ham til at tage et år mere på posten. Formelt er det dog op til medlemmerne på laugsforsamlingen i foråret 2019 at bestemme, om han skal fortsætte. Det bliver dog næppe det store problem.

På laugsforsamlingen i år bebudede Jørgen Kjeld Jensen ellers, at det efter 14 år som oldermand var på tide at give oldermandskæden videre til en anden fra 2019. Efter hans mening skulle der nye kræfter til. Med et år til næste laugsforsamling burde der også være den fornødne tid til at finde en afløser.

Med mange tillidsposter
Det viste sig dog hurtigt, at kvalificerede oldermandskandidater ikke ligefrem hænger på træerne.

I Vognmandslauget er der tradition for, at oldermanden efterfølges af viceoldermanden; men den nuværende viceoldermand Henrik Tofteng har ikke tid til at være oldermand i Vognmandslauget. Han har i forvejen så mange forskellige tillidsposter andre steder - og han skal også have tid til drive sin egen vognmandsforretning.

Henrik Tofteng er blandt andet formand for TEC erhvervsuddannelser, bestyrelsesmedlem i Haandværkeforeningen i Kjøbenhavn og næstformand i ATLs bestyrelse.

Vil selv sætte dagsordenen
- En oldermand skal have den nødvendige tid. Det er ikke nogen loppetjans at være chef for Vognmandslauget, siger Henrik Tofteng.

- Det helt afgørende, at Lauget har en oldermand, som sammen med direktøren kan sætte dagsordenen i forhold til DTL. Der er mange ting at sætte sig ind i og kæmpe for. Derfor har vi brugt mange kræfter på at få Jørgen Kjeld Jensen til at fortsætte. Heldigvis er det lykkedes. Der findes ikke noget kvalificeret alternativ til ham lige nu, siger Henrik Tofteng, som fortsætter som viceoldermand.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.119