23948sdkhjf

Brian har kørt 2,5 mio. km for byggecenter

Kom på lønningslisten allerede som 13-årig; han vaskede lastbilerne. Nu fejre han 25-års jubilæum
Brian Thaysen, der er chauffør i Bygma Aabenraa, kan fejre 25 års jubilæum den 18.oktober. Han kører gennemsnitligt 100-110.000 km om året, når han bringer byggematerialer ud til kunder rundt om i Europa.

Fra barnsben har Brian Thaysen haft sin gang i Bygma Aabenraa, som dengang hed Voetmanns Tømmerhandel. Familiens nabo var ansat som chauffør i tømmerhandlen og den lille Brian, der var dybt fascineret af de store, flotte lastbiler fik af og til lov at komme med på langtur.

Allerede som 13-årig kom han på lønningslisten, da han vaskede lastbiler for de enkelte chauffører, som dengang selv havde ansvar for at holde bilerne rene. Og fra 7.klasse blev han ”rigtigt” ansat i skoleferierne til forefaldende arbejde på tømmerhandlen.

Drømte om at blive chauffør
- Gennem hele min opvækst var det min drøm at blive chauffør, fortæller Brian Thaysen. ”Efter skolen tog jeg en 2-årig uddannelse hos Voetmanns Tømmerhandel. Jeg ville gerne fastansættes som chauffør, men der var stilstand i byggeriet, så jeg måtte se mig om efter andet arbejde.

Brian forlod virksomheden og kom i stedet til et speditionsfirma i Padborg, hvor han kørte med byggematerialer. Men han længtes tilbage til tømmerhandlen, og i 1993 lykkedes det Brian at komme tilbage til Aabenraa; i første omgang som lager- og chaufførafløser.

Langture som livsstil
Siden fik Brian det chaufførjob han altid havde drømt om.

- Jeg elsker at køre langt, så det var fantastisk da jeg fik mine første ture til Tyskland blandt andet til Berlin, som betød at jeg skulle køre gennem det gamle Østtyskland. Det foregik ad bumpede veje og uden GPS. Men man kan jo komme langt med et landkort, siger han.

Siden gik turene med byggematerialer til både Holland og Norge, og i dag kører Brian fortrinsvis materialer til Hamburg-området.

- ”Arbejdsprocesserne i dag er blevet langt mere automatiserede, så der er ikke nær så meget knokkel-arbejde som tidligere, forklarer han.

Når lastbilen parkeres efter endnu en langtur, tager Brian hjem på matriklen i Aabenraa, der ligger blot 500 meter fra arbejdspladsen Bygma. Her bor han med sin kone Linda og to teenagedøtre.

25 års jubilæet fejres derhjemme, hvor ca. 70 gæster forventes at komme forbi til pattegris og fadøl på terrassen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.422