23948sdkhjf

Byggeboom kræver flere store kraner

Danmarks eneste producent af byggekraner har firedoblet flåden for at følge med efterspørgslen

I 2016 havde Krøll Cranes 13 udlejningskraner til det danske marked. I dag nærmer tallet sig 50.

Årsagen er, at der er rigtig mange byggeprojekter i gang rundt i landet med behov for kranassistance.

- Efterspørgslen er naturligvis stor i især de fire store byer, men også de mellemstore provinsbyer bygger på livet løs i højden, siger udlejningschef Johnny Uglebjerg i en pressemeddelelse.

Virksomheden fra Lynge på Sjælland er landets eneste kranproducent, og ifølge Johnny Uglebjerg er det stort set kun lejekraner, der står rundt om på byggepladserne i Danmark.

Ifølge udlejningschefen er årsagen primært, at entreprenørerne fokuserer på dét, de er gode til; nemlig at bygge. Her kan udlejerne byde ind og effektivt løfte opgaven med opsætning og håndtering.

En af de mere spektakulære opgaver er det 100 meter høje Nordbro i Københavns Nordvestkvarter, der rummer ungdomsboliger.

Virksomheden leverede her tre kraner, hvoraf de to var opstillet fritstående i 98 og 110 meters kroghøjde. Det betyder, at fastgørelse af krantårnet til konstruktionen ikke er nødvendig, og det er ifølge Johnny Uglebjerg en mere sikker og økonomisk løsning for entreprenørerne.

Den positive udvikling kan også aflæses i regnskaberne, hvor Krøll Cranes fra 2016 til 2017 formåede at løfte omsætningen fra 153 til 226 mio. kroner, mens indtjeningen blev mere end firedoblet fra 4,5 til 20,4 mio. kroner før skat.

Krøll Cranes har kraner i over 40 lande, og samlet har firmaet produceret over 5.000 kraner på tværs af segmenter, som foruden bygge- og anlægsbranchen også omfatter blandt andet skibsværfter og vindmølleindustrien.

Mere om: Krøll Cranes
Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.098