23948sdkhjf

Fragtmænd raser over Postnord

Danske Fragtmænd involverer nu Christiansborg for at gøre op med konkurrencen fra Postnord

Danske Fragtmænd føler sig så presset af konkurrencen fra Posnords datterselskab Postnord Logistics, at virksomheden nu har sendt et brev til både finansminister Kristian Jensen og Folketingets transportudvalg.

Det skriver TV2 Fyn.

Danske Fragtmænd er fortørnede over, at Postnord Logistics, der sidste år kom ud med et underskud på 91 mio. kr., angiveligt skulle modtage støtte fra moderselskabet til at dække samme underskud. Og da moderselskabet er ejet af den danske og svenske stat i fællesskab, er man hos Danske Fragtmænd bange for, at skattekroner er med til at finansiere konkurrentens forretningsmetoder, der ifølge brevet blandt andet indebærer prisdumping.

- Det har vi selvsagt intet imod, hvis det var et selskab, der for egne private midler syntes, det var interessant at forsøge at drive en vognmandsforretning. Der hvor kæden hopper af, er når vi både som virksomhed, og som mennesker og skatteydere, skal se på, at den form for konkurrence sker for vores ”egne penge” så bliver det voldsomt belastende, står der i brevet til transportudvalget.

Transportudvalget har nu sendt henvendelsen videre til transportminister Ole Birk Olesen (LA).

I et skriftligt svar til TV 2 Fyn oplyser transportministeren, at det er op til konkurrencemyndighederne at vurdere, om PostNord Logistics har handlet i strid med reglerne.

- Om statens tilførsel af cirka 1,5 milliarder svenske kroner til PostNord skal bemærkes, at disse penge er øremærkede til de meromkostninger, der er ved at afskedige et større antal ansatte på særlige vilkår (tidligere tjenestemænd). Revisionsfirmaet Deloitte følger på statens vegne op på anvendelsen af midlerne - at de anvendes til det forudsatte formål og alene til dette, hedder det i brevet.

Postnord kalder ifølge TV2 Fyn Danske Fragtmænds beskyldninger for ”usandt spin og lobbyisme”.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.098