23948sdkhjf

Kuehne + Nagel vinder markedsandele

Succesen fortsætter for speditionskæmpen, der viser vækst på alle parametre

Kuehne + Nagel-koncernen har øget EBIT og indtjening for de første ni måneder af 2018 markant. Samtidig opnåede virksomheden en stærk volumenvækst med en særlig gunstig udvikling i søfragt.

- Kuehne + Nagel har fortsat sin præstation fra første halvår til tredje kvartal og opnået et meget positivt resultat for de første ni måneder af 2018. Resultatet i segmenterne søfragt, luftfragt og vejtransport er bemærkelsesværdige. I kontraktlogistik er resultatet som forventet negativt påvirket af investeringer i driftsplatformen, som er realiseret i overensstemmelse med planen i år. Baseret på de meget gode resultater i de første ni måneder, forventer vi at lukke 2018 med succes, siger Dr. Detlef Trefzger, administrerende direktør for Kuehne + Nagel International AG.

Søfragt
I søfragt steg Kuehne + Nagels volumen med 8,8 procent og voksede dermed dobbelt så hurtigt som markedet. I årets første ni måneder afsendte selskabet 3.519 millioner standardcontainere (TEU), 284.000 mere end i samme periode året før.

En betydelig mængde nye opgaver blev opnået med digitale end-to-end-løsninger. EBIT for årets første ni måneder steg med 5,2 procent til 324 mio. Schweizerfranc (CHF) med stabile margener.

Luftfragt
Luftfragt holdt kursen mod succes i de første ni måneder af 2018 og fortsatte sin stærke præstation fra de foregående kvartaler. Tonnage steg med 16,0 procent til 1.302 mio. tons, dermed godt over markedsvækst med store bidrag fra branchespecifikke end-to-end-løsninger.

Læs også: Se tallene: Hver anden speditør tabte indtjening

Med den nylige erhvervelse af Panatlantics forretning, en luftfragt specialist i Ecuador, fortsætter Kuehne + Nagel med at styrke sit netværk i dette segment efter integrationen af CFI Commodity Forwarders, som er den førende leverandør af forgængelige varer i USA. EBIT steg 19,4 procent i forhold til samme periode året før på CHF 271 mio.

Vejtransport
Succesen fortsatte i Kuehne + Nagels vej-segment med en nettoomsætningsvækst på 16,2 procent i forhold til samme periode året før, mens bruttoresultatet steg med 15,6 procent. EBIT forbedrede 58,3 procent i forhold til året før til CHF 57 mio.

Denne stærke præstation var drevet af den amerikanske intermodale forretning, der nyder godt af stigningen i oliepriserne og dynamisk forretningsudvikling i Europa, især i Tyskland og Storbritannien.

Kontraktlogistik
Væksten i kontraktlogistik lå langt over markedet med en nettoomsætning på 10,6 procent og bruttoresultatet med 10,7 procent. Forretningen udviklede sig godt i Nordamerika, Asien og Tyskland og på e-handelsløsninger.

Resultatet er negativt påvirket af investeringer i driftsplatformen, der er foretaget efter planen i år. Med CHF 93 mio. endte EBIT som forventet under det foregående års niveau. De vigtigste milepæle i kontraktlogistik blev nået med lanceringen af et nyt digitalt lagerstyringssystem og digitale end-to-end løsninger. Desuden opkøbte Kuehne + Nagel en kinesisk billogistikgruppe og et lokalt indonesisk logistikfirma.

Mere om: Kuehne + Nagel
Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.093