23948sdkhjf

Konference om klimaindsats

Energiselskab står bag konference på Christiansborg.

Onsdag den 7. november holder E.ON og Arriva en konference om klimaindsatsen i transportsektoren. Konferencen finder sted kl. 14.30-17.00 i fællessalen på Christiansborg, hvor der ses nærmere på tre områder:

Regeringens seneste klima- og luftpakke,

EU-forpligtelserne frem mod 2030,

Hvordan vi mest effektiv erstatter de fossile brændsler med vedvarende energi.

Ambitiøs klimaplan

E.ON har tidligere meddelt, at man er klar til at bakke op om regeringens klima- og luftpakke ved at investere yderligere i en offentlig lade-infrastruktur.

E.ON har kaldt regeringens udspil for ambitiøst. Der skal i 2030 køre en million grønne biler i Danmark. Det skal ske ved at sætte skub i el-bilsalget og skabe grobund for en gradvis indfasning af el-busser og el-taxier. Midlerne er: lavere afgifter på elbiler, lavere beskatning for grønne firmabiler, pulje til investeringer i infrastruktur og bedre parkeringsvilkår.

Programmet

Programmet for konferencen ser således ud:

14.30: Ankomst og let frokost

15.00: Velkomst v/ transportordfører Kristian Phil Lorentzen (V).

15.10: Regeringens planer for omstillingen af transportsektoren v/ skatteminister Karsten Lauritzen (V).

15.30: Transportens rolle i den grønne omstilling v/ Peter Birch Sørensen, formand for Klimarådet.

15.40: Fremtidens køretøjer er her allerede. En gennemgang af salgsdirektør Anton Freiesleben, Scania; senior director Bo Svane, Arla; projektchef Jørgen Abildgaard, Københavns Kommune; nordic sustainability manager Morten Mangor Iversen, Iveco.

16.10: Erfaringer med grønne drivmidler i den kollektive trafik v/ Jens Boe Jacobsen, business development director hos Arriva Danmark.

16.20: Sådan når vi målene v/ transportminister Ole Birk Olesen (LA) og udvalgte ordfører: Kristian Phil Lorentzen (V), Rasmus Prehn (S), René Christensen (DF) og Christian Poll (ALT).

16.50: Afrunding v/ Peter Bjerregaard, market regulation manager fra E.ON.

17.00: Drinks og dialog.

Tilmelding er gratis og sker via https://www.eon.dk/transportkonference efter først-til-mølle-princippet. Frist for tilmelding er mandag den 5. november.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094