23948sdkhjf

Tabt gods skaber farlige situationer på vejene

Efterårsferien betyder oprydning oprydning i haven eller garagen, med rigelige ture til genbrugspladsen til følge. Desværre viser erfaringen, at det ikke er alle, der får spændt affaldet godt nok fast, og det betyder, at trafikanter oplever tabt haveaffald, affaldssække eller møbler på de danske veje.

I en undersøgelse blandt 1.664 danske bilister svarer 74 procent, at de har oplevet tabt gods såsom haveaffald, affaldssække, møbler, cykler eller lignende på landeveje. Af dem, der har oplevet tabt gods på landevejene, svarer 26 procent, at de enten kørte galt (1%), ramte det tabte gods (2%), måtte nødbremse (7%) eller var tæt på at ramme det tabte gods (16%).

- Har man som bilist en gang prøvet, at der flyver noget af en forankørende trailer, så ved man, at det kan være en både skræmmende og farlig oplevelse. Alt for mange bilister oplever tabt affald på vejene, og derfor er der god grund til, at man sørger for at spænde sække med haveaffald eller gamle møbler godt fast, selvom man måske kun skal ganske få kilometer til genbrugspladsen, siger Jeppe Gudmandsen, pressemedarbejder i Rådet for Sikker Trafik.

Der er færre, der oplever tabt gods i bygader og på motorvejen. Andelen af bilister, der har oplevet tabt gods, fordelt på vejtyper:

  • Bygader: 69%
  • Landeveje: 74%
  • Motorveje: 65%
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109