23948sdkhjf

Stop snyd: Lastbilvognmænd vil have kontrol hele døgnet

Frie Danske Lastbilvognmænd råder vagt i gevær. Ifølge foreningen er det under halvdelen af de lastbiler, der snyder med køre-hviletider, miljøudledning og andet, der ender med at blive straffet.

Det skriver DR Trekanten.

Sekretariatsleder hos Frie Danske Lastbilvognmænd Jens Groot pointerer, at det er alt for nemt for potentielle regelbrydere at finde ud at, hvor og hvornår der er kontrol. Blandt andet på grund af sociale medier.

Jens Groot har ingen konkrete tal, men skyder på, at under halvdelen af snydepelsene bliver fanget. Han ønsker sig mere kontrol.

- Der skal laves tungvognskontrol døgnets 24 timer, for lastbiler kører hele døgnet. Der er hele tiden lastbiler ude at køre. Hvis man skal have styr på de her ting, skal man have nogle tungvognsbetjente til at være til stede hele døgnet, siger han til DR Trekanten.

Hos Tungvognscenter Syd erkender de, at nogle chauffører slipper udenom kontrollerne. Og forsøger at undgå dem på kreative måder, for eksempel ved at parkere i nødsporet på motorvejen.

Indtil videre har manglende bemanding været medvirkende til, at Tungvognscenteret ikke kunne opretholde et tilstrækkeligt kontroltryk. Det skulle efter sigende blive bedre i 2019, når Tungvognscentrene igen er oppe på fuld bemanding.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.098