23948sdkhjf

Undersøgelse: Lastbilchaufførerne er de bedste i trafikken

Til gengæld kan bundplaceringen ikke komme bag på nogen

Vi kender det nok alle sammen – måske endda fra os selv. Cyklister, der lige smutter med over et fodgængerfelt, kører mod ensretningen eller glemmer lys på cyklen.

Det er adfærd, som sætter spor hos de øvrige trafikanter, uanset om de sidder bag rattet i bilen, er fodgængere eller selv sidder på en jernhest.

Det tyder Mercedes-Benz Danmarks årlige bilundersøgelse i hvert fald på. Her har hele 46 procent af danskerne peget på cyklisterne, når de skulle vurdere, hvilken gruppe trafikanter, som er dårligst til at overholde færdselsreglerne.

Danmark er en cykelnation
Hos Mercedes-Benz Danmark peger man på mængden af cykler i gadebilledet som forklaring på resultaterne:

- Danmark er en stor cykelnation, hvilket jo er positivt og har en masse åbenlyse fordele, men det betyder naturligvis også, at mange af os hver dag på den ene eller anden måde møder cyklister i trafikken, som måske glemmer en regel eller to på deres vej. På den måde kan alene antallet af cyklister – specielt i de større byer – være forklaringen på resultatet. Men det nytter ikke bare at pege fingre af en enkelt gruppe trafikanter. Vi skal alle sammen - hårde som bløde trafikanter - blive bedre til at opføre os ordentligt i trafikken, siger PR- og kommunikationschef hos Mercedes-Benz Danmark, David Engstrøm.

Knallertkørere og taxachauffører følger efter cyklisterne, som de trafikanter, danskerne mener, opfører sig mindst lovlydigt i trafikken. Specielt i Nordjylland har knallertkørere et dårligt ry, mens taxachaufførerne i Hovedstaden og Region Sjælland skoses for ikke at overholde færdselsloven.

I den anden ende af skalaen bliver både almindelige bilister og ikke mindst lastbilchauffører opfattet som dem, der er bedst til at overholde færdselsreglerne. Netop lastbilchaufførerne har tidligere været udskældte, men undersøgelsens resultater viser, at danskerne over en bred kam i dag opfatter dem som de bedste og mest lovlydige i trafikken.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078