23948sdkhjf

Kort nyt fra transportbranchen

| Af Jesper B. Nielsen | Tip redaktionen om en historie

Denne gang om infrastrukturplan, grænsekontrol, bøder, robotter og modulvogntog.

Ingen plan for infrastruktur 
Asfaltindustrien opfordrer alle til at tale vejens sag overfor politikerne inden næste folketingsvalg. I Norge og Sverige har regeringen fremlagt planer for den overordnede infrastruktur mange år frem i tiden. Det er optimalt og godt for samfundsøkonomien og virksomhederne. I Danmark planlægger vi nærmest fra år til år, samtidig med at vi underfinansierer vejene. Det er amatøragtigt og dumt, mener Asfaltindustrien, som spår, at Danmark ville få mere vækst og blive rigere, hvis politikerne planlagde, hvordan den overordnede infrastruktur skal udvikles, samtidig med at man sørgede for vedligeholdelse af vejnettet.Grænsekontrollen forlænges 
Den midlertidige grænsekontrol, der blev indført ved den dansk-tyske grænse i januar 2016, opretholdes i yderligere seks måneder. Ifølge regeringen er forlængelsen primært begrundet i terrortrusselsniveauet. 
- Der stadig en alvorlig terrortrussel mod Danmark og et væsentligt pres på Europas ydre grænser. Derfor mener vi, at grænsekontrollen er nødvendig for at værne om Danmarks sikkerhed, siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) ifølge transportnyhederne.dk.

P-bøderne hæves 
Forleden blev lovforslag L 40 førstebehandlet i Folketinget. Hvis lovforslaget vedtages, vil bøderne for ulovlig lastbilparkering på blandt andet rastepladserne blive hævet fra 510 kroner til 2.040 kroner. På Christiansborg er der blandt politikerne bred enighed om, at større bøder er en god ide. 
 
Robotter bringer varer ud 
Mad og medicin kan i fremtiden blive leveret af små robotter. Det mener transportministe Ole Birk Olesen, som vil fremsætte et lovforslag om forsøg med små selvkørende robotter, der skal levere mad, dagligvarer og medicin lige til døren. Det kan blive en realitet om ganske få år, får transportministeren har opbakning fra et flertal i folketinget til få udarbejdet en forsøgsordning. 
 
Ingen modulvogntog i Fredensborg 
Modulvogntog skal for fremtiden køre udenom Fredensborg by. Det har forligspartierne bag trafikaftalen besluttet. De støtter nu forslaget fra Fredensborg Kommune om at sende de 60 ton tunge lastbiler på en mindre omvej ad Isterødvejen til helsingørmotorvejen ved Hørsholm, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.097