23948sdkhjf

Ny Actros kommer til Danmark

Mercedes-Benz’ nye Actros-generation kommer på dansk Road Show i to uger i november

Den nye Actros var en af de store nyheder på IAA-transportudstilling i Hannover i september; men den egentlige serieproduktion starter først til april 2019. Så der er lang tid til levering.

Men allerede i næste måned kan man opleve et par eksemplarer af modellen, når de kommer på et 14 dages besøg til Danmark. Det sker, når Mercedes-Benz sætter gang i et Road Show, hvor de to eksemplarer vises frem hos de danske Mercedes-lastbilforhandlere

Meningen med Road Showet er, at vognmænd og chauffører kan komme ud og prøve den nye Actros og efterfølgende bestille den. Så vil de blive leveret umiddelbart efter, at produktionen er gået i gang.

- Hvis man allerede har besluttet sig for at købe den nye Actros, kan man lige så godt bestille den nu, siger adm. direktør for Mercedes-Benz Trucks i Danmark og Sverige, Jens Tittel. Ellers får man chancen igen til februar.

- Selv om den egentlige produktion først går i gang til april, får vi de første Actros-biler hjem i det såkaldte "Fuel Duel" program. Det er biler, som vi låner ud til kunderne, så de kan sammenligne den med deres andre lastbiler i vognparken, inden de beslutter sig.

Teknologisk kvantespring
Allerede et par uger inden verdenspremieren på IAA-messen fik Transportmagasinet lejlighed til at prøvekøre den nye Actros ved et internationalt pressemøde på Mercedes’ testbane i Berlin. Her blev vi meget begejstret for teknologien, som virkelig tager hul på fremtidens transport.

Teknisk set repræsenterer den nye Actros et kvantespring med indførelsen af delvist selvkørende teknologi, Active Drive Assist. Det omfatter funktioner som adaptiv fartpilot, linjevogter, komfort styring og "predictive powertrail control," der gør, at lastbilen bremser, hvis et sving er for skarpt til den valgte fart.

Selvkørende - i 15 sekunder
Tilsammen kan disse funktioner styre lastbilen uden indblanding fra chaufføren. Man kan slippe rattet, lukke øjnene og lade lastbilen tage styringen - men kun i 15 sekunder. Så lyder alarmen, og chaufføren må tage rattet igen.

Med Mirrorcam-løsningen er sidespejlene erstattet kameraer og radar. Inde i førerhuset sidder en monitor på A-stolpen, så chaufføren kan se, hvad der foregår udenfor.

Mange Actros-fans er skuffede over, at der gjort for lidt ud af at skabe et nyt design og forny drivlinen. Disse to punkter ligner den nuværende Actros for meget; men ellers bilen er opdateret på alle punkter - også instrumenteringen er ny, hvor alt styres fra to skærme.

- Det vigtigste er, at den nye Actros tager hånd om chaufføren på alle tænkelige måder, siger Jens Tittel og henviser blandt andet til den nye "Active Brake Assist 5", som er nødbremse-system i nyeste generation.

Den kan genkende fodgængere.

Med i StartKlar koncept
- Både trafiksikkerheden og førerkomforten er helt i top, konkluderer Jens Tittel. Han fortæller også, at den nye Actros vil også blive en del af Mercedes-Benz’ såkaldte StartKlar koncept, hvor man på rekordtid kan levere biler, der er færdigopbyggede på forhånd.

- Alle nyhederne i den nye generation af Actros-lastbiler vil også blive tilgængelige som entreprenørbilen Arocs. Det gælder også StartKlar konceptet, hvor den leveres færdigopbygget med Meiller tiplad.

- Vi har allerede solgt mange biler efter StartKlar-konceptet, så danske vognmænd har taget konceptet til sig, slutter Jens Tittel.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094