23948sdkhjf

Politiet rydder lejr med filippinske chauffører i Padborg

| Af /ritzau/ | Tip redaktionen om en historie

Filippinske chauffører har boet i lejr i Padborg. De har levet under kummerlige forhold, mener 3F

Filippinske lastbilchauffører har ifølge fagforeningen 3F boet under tvivlsomme forhold i en lejr i Padborg.

Den er tirsdag blevet ryddet af politiet, der er til stede på den adresse, hvor lejren har ligget. Det oplyser TV2 News.

Jørgen Christensen, der er brancheformand for transport i 3F Aabenraa, bekræftede tidligere tirsdag, at lejren er ryddet.

- I dag er der pænt ryddet op derovre, og der er ikke noget spor af mennesker derovre.

- Men vi har før set, at der bliver ryddet op, når der er blevet raslet med sablen, siger Jørgen Christensen, der tirsdag morgen har været på området, hvor chaufførerne har boet.

Chaufførerne er ansat i et polsk datterselskab til Kurt Beier Transport, som ejer den plads, hvor lejren har ligget.

Ifølge 3F har der været op mod 200 chauffører i lejren, og fagforeningen mener, at forholdene har været kritisable.

- De har boet under kummerlige forhold. Det er en trailer med en presenning op over, og så har de en skummadras liggende i bunden af traileren.

- Det er forfærdeligt i det her kolde vejr, vi har haft på det seneste. Det er ikke forhold, jeg ville byde min værste fjende, siger Jørgen Christensen.

Hos Kurt Beier Transport afviser direktør Karsten Beier, at forholdene skulle være kritisable. Han siger, at firmaet lever op til alle love og regler.

- De har et sted at sove, og vi giver dem kost og logi. Jeg har ikke nogen, der kommer til mig og siger, at de ikke vil være her. Alle kan tage hjem, som de vil, hvis de ikke vil arbejde for os, har han sagt til Fagbladet 3F.

Ritzau har forgæves forsøgt en kommentar fra Karsten Beier.

/ritzau/

3F: 26 chauffører til afhøring hos politiet efter razzia i Padborg-lejr

Omkring klokken seks i morges rykkede Syd- og Sønderjyllands Politi ind i en slumlejr Padborg hos vognmand Kurt Beier, der angiveligt huser op mod 200 filippinske chauffører, skriver Fagbladet 3F.

Politiet tog en stor flok chauffører med, og de bliver afhørt lige nu. 3F Aabenraa har været i kontakt med filippinerne her til morgen, og de oplyser, at filippinerne er meget nervøse og ved ikke, hvad der skal ske med dem.

I øjeblikket sidder der 22 filippinere og fire srilankanere på politistationen på Toldvej i Padborg og venter på at blive afhørt.

Politiet bekræfter, at aktionen fandt sted i morges, men oplyser til Fagbladet 3F, at de endnu ikke kan give detaljer om formålet med aktionen eller, hvad der skal ske med de mange chauffører.

De op mod 200 filippinere bor under usle og uhygiejniske forhold i lejren i Padborg, og arbejder angiveligt for helt ned til 15 kroner i timen.

Formanden for 3F Aabenraa Kim Brandt har været nede på politistationen, men må ikke snakke med dem endnu.

- Jeg får en orientering senere, siger han.

Han oplyser videre, at politiet og brandmyndighederne lige nu inspicerer lejen.

Fagbladet 3F har torsdag formiddag forgæves forsøgt at få en kommentar fra Karsten Beier, der er direktør for Kurt Beier Transport A/S.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.12