23948sdkhjf

Politiet undersøger Padborg-lejr for menneskesmugling

26 filippinske chauffører skal være med til at kaste lys over forholdene i Padborg-lejr

Udlændingekontrolafdelingen ved Syd- og Sønderjyllands Politi gennemførte tidligt tirsdag morgen – i samarbejde med Arbejdstilsynet – et besøg hos transportvirksomheden Kurt Beier i Padborg for at undersøge forholdene for en gruppe filippinske chauffører.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

I forbindelse med besøget er 26 filippinske chauffører frivilligt taget med politiet for at afgive forklaring om de nærmere vilkår og forhold i forbindelse med deres ophold i Danmark. Det gælder blandt andet deres arbejdsforhold, ansættelsesforhold samt skatte- og boligforhold.

Spartanske forhold
Chaufførerne er umiddelbart ansat på kontrakter i et polsk selskab og opholder sig under nogle meget spartanske forhold på et område, der tilhører Kurt Beier Transport, i Padborg.

Det er politiets og de øvrige deltagende myndigheders umiddelbare opfattelse, at der er konstateret forhold - som sammenholdt med de foreløbige forklaringer fra chaufførerne - giver anledning til, at der er forhold på stedet, som kræver yderligere undersøgelse.

I forbindelse med aktionen samarbejder Udlændingekontrolafdelingen med Arbejdstilsynet, Skattestyrelsen, Aabenraa Kommune samt Brand og Redning Sønderjylland om at afdække forholdene for de filippinske chauffører.

Undersøges for menneskesmugling
Politiets rolle i forbindelse med aktionen er at kontrollere, om der kan være tale om overtrædelse af loven om menneskehandel.

Det er også politiets opgave at undersøge, om arbejds- og opholdstilladelser er i orden. Men politiets arbejde er også at indgå i et fælles koordineret samarbejde rettet mod social dumping sammen med Arbejdstilsynet og Skattestyrelsen.

Derudover samarbejdet politiet med Center mod Menneskehandel under Socialstyrelsen samt arbejdsmarkedets parter for at sikre, at både arbejdsgivere og de ansatte overholder lovgivningen på området.

Politiet oplyser tirsdag eftermiddag, at man stadig er i gang med undersøgelser i sagen.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.111