23948sdkhjf

Filippinsk ambassadør går ind i sagen: Chaufførers forhold er uacceptable

Den filippinske ambassadør i Norden er meget bekymret for forholdene for filippinske lastbilchauffører, der bor i en slumlejr i Padborg

Den filippinske ambassadør i Norden er så foruroliget over forholdene for filippinske lastbilchauffører, der bor i en slumlejr i Padborg, at hun nu er i kontakt med de danske myndigheder. Det skriver Fagbladet 3F.

Ambassadøren, Jocelyn Batoon-Garcia, vil have sikret ordentlige forhold for chaufførerne og har indberettet oplysninger om de hidtil uset dårlige forhold for filippinske chauffører i Danmark til myndighederne i Filippinerne.

Ambassadøren rejste i slutningen af sidste uge fra sit kontor i Norge til Danmark med det specifikke formål at få oplysninger om forholdene for de filippinske chauffører. Under besøget i Danmark viste Fagbladet 3F foto- og videooptagelser fra lejren for ambassadøren. Efterfølgende har ambassadørens folk talt med flere filippinske chauffører, der kører for den sønderjyske vognmand Kurt Beier.

- Vi har fået bekræftet, at forholdene er som på de billeder, I har vist os. Chauffører har fortalt os, at forholdene i Danmark er dårligere end andre steder, hvor de også har kørt, siger ambassadør Jocelyn Batoon-Garcia til Fagbladet 3F.

- Vi er meget bekymrede for forholdene. Det er koldt udenfor. Det er ikke normale forhold i Norden, og det er ikke acceptabelt, siger hun.

Fagbladet 3F afslørede mandag, at filippinske chauffører bor bag pigtråd i containere under kummerlige forhold, sover på skummadrasser, laver mad udenfor og har kun få toiletter.

Ambassadør Jocelyn Batoon-Garcia oplyser, at hendes kontor i Oslo nu har orienteret de filippinske myndigheder i hovedstaden Manila om sagen. De filippinske myndigheder er også i kontakt med danske myndigheder om sagen, forklarer hun.

Det er den første sag om dårlige forhold for filippinske lastbilchauffører i Danmark, fortæller ambassadøren.

Filippinske chauffører har oplyst til Fagbladet 3F, at der bor op mod 200 udenlandske chauffører i slumlejren i Padborg på skift. Det antal chauffører fra Filippinerne kan ambassadør Jocelyn Batoon-Garcia dog ikke bekræfte over for Fagbladet 3F.

Ambassadøren oplyser, at hun nu vil kontakte det danske vognmandsfirma Kurt Beier Transport A/S, som har filippinerne til at køre for sig via et datterselskab i Polen.

- Det er i firmaets interesse, at medarbejderne har det godt. Medarbejderne er selskabets værdi. Og mennesker skal behandles ordentligt. Chaufførerne skal have ordentlige forhold, ligesom de er blevet lovet i deres kontrakter, siger Jocelyn Batoon-Garcia.

- Jeg forstår, at chaufførerne ønsker at bevare deres job. De vil bare gerne have ordentlige forhold, siger Jocelyn Batoon-Garcia.

Ambassadøren oplyser, at den filippinske ambassade kan hjælpe de filippinske lastbilchauffører, hvis de ønsker at tage hjem.

Artiklen er en del af temaet Kurt Beier-sagen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11