23948sdkhjf

Filippinsk ambassadør går ind i sagen: Chaufførers forhold er uacceptable

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Den filippinske ambassadør i Norden er meget bekymret for forholdene for filippinske lastbilchauffører, der bor i en slumlejr i Padborg

Den filippinske ambassadør i Norden er så foruroliget over forholdene for filippinske lastbilchauffører, der bor i en slumlejr i Padborg, at hun nu er i kontakt med de danske myndigheder. Det skriver Fagbladet 3F.

Ambassadøren, Jocelyn Batoon-Garcia, vil have sikret ordentlige forhold for chaufførerne og har indberettet oplysninger om de hidtil uset dårlige forhold for filippinske chauffører i Danmark til myndighederne i Filippinerne.

Ambassadøren rejste i slutningen af sidste uge fra sit kontor i Norge til Danmark med det specifikke formål at få oplysninger om forholdene for de filippinske chauffører. Under besøget i Danmark viste Fagbladet 3F foto- og videooptagelser fra lejren for ambassadøren. Efterfølgende har ambassadørens folk talt med flere filippinske chauffører, der kører for den sønderjyske vognmand Kurt Beier.

- Vi har fået bekræftet, at forholdene er som på de billeder, I har vist os. Chauffører har fortalt os, at forholdene i Danmark er dårligere end andre steder, hvor de også har kørt, siger ambassadør Jocelyn Batoon-Garcia til Fagbladet 3F.

- Vi er meget bekymrede for forholdene. Det er koldt udenfor. Det er ikke normale forhold i Norden, og det er ikke acceptabelt, siger hun.

Fagbladet 3F afslørede mandag, at filippinske chauffører bor bag pigtråd i containere under kummerlige forhold, sover på skummadrasser, laver mad udenfor og har kun få toiletter.

Ambassadør Jocelyn Batoon-Garcia oplyser, at hendes kontor i Oslo nu har orienteret de filippinske myndigheder i hovedstaden Manila om sagen. De filippinske myndigheder er også i kontakt med danske myndigheder om sagen, forklarer hun.

Det er den første sag om dårlige forhold for filippinske lastbilchauffører i Danmark, fortæller ambassadøren.

Filippinske chauffører har oplyst til Fagbladet 3F, at der bor op mod 200 udenlandske chauffører i slumlejren i Padborg på skift. Det antal chauffører fra Filippinerne kan ambassadør Jocelyn Batoon-Garcia dog ikke bekræfte over for Fagbladet 3F.

Ambassadøren oplyser, at hun nu vil kontakte det danske vognmandsfirma Kurt Beier Transport A/S, som har filippinerne til at køre for sig via et datterselskab i Polen.

- Det er i firmaets interesse, at medarbejderne har det godt. Medarbejderne er selskabets værdi. Og mennesker skal behandles ordentligt. Chaufførerne skal have ordentlige forhold, ligesom de er blevet lovet i deres kontrakter, siger Jocelyn Batoon-Garcia.

- Jeg forstår, at chaufførerne ønsker at bevare deres job. De vil bare gerne have ordentlige forhold, siger Jocelyn Batoon-Garcia.

Ambassadøren oplyser, at den filippinske ambassade kan hjælpe de filippinske lastbilchauffører, hvis de ønsker at tage hjem.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.088