23948sdkhjf

Kurt Beier-skandalen: - Én ting er loven, noget andet er moral

Afsløringerne af forholdene hos Kurt Beier i Padborg får flere aktører i branchen til at granske samarbejdet med vognmanden

Den skandaleramte transportvirksomhed Kurt Beier kan se frem til at skulle forklare sig overfor flere samarbejdspartnere.

DSV har til Fagbladet 3F meldt ud, at man nu vil have et møde med Kurt Beier for at få klarhed over forholdene.

- Det er en alvorlig sag, og på baggrund af de oplysninger, som er kommet frem om forholdene hos Kurt Beier, vil vi have en forklaring fra firmaet, så vi kan høre deres side af sagen. Vi har ikke tidligere hørt om den slags problemer hos Kurt Beier, men hvis der er hold i anklagerne, er det uacceptabelt for os, og det kan ende med, at vi opsiger samarbejdet med dem, siger kommunikationschef i DSV Tina Hindsbo til Fagbladet 3F.

Transportmagasinet har i løbet af onsdag haft kontakt til flere danske transportvirksomheder, der ifølge flere af redaktionens kilder er blevet sat i forretningsmæssig forbindelse med Kurt Beier.

- Én ting er loven, noget andet er moral
Hos N&K Spedition kan administrerende direktør Martin Gade Gregersen bekræfte, at man har benyttet sig af Kurt Beier som transportleverandør. Og her bliver der ikke taget let på de seneste dages udfordringer:

– Vi tager denne her sag meget alvorligt, og vi har bedt Kurt Beier om at komme i dialog, så vi kan komme til bunds i, hvad der er foregået. Vi skal vide, om det, vi har set i pressen, er skræmmebilleder, eller hvordan det forholder sig, siger direktøren.

Selvom Karsten Beier, der er direktør i Kurt Beier, via sin advokat har meldt ud, at man har overholdt lovgivningen, så er N&K Spedition ikke ubetinget overbevist af den grund.

- Én ting er loven, noget andet er moral. Så vi skal finde ud af, hvad der er op og ned i denne her sag, og hvis det holder stik, kan det få konsekvenser for vores samarbejde. Nu vil vi bruge noget tid på at se på sagen, og vi vil ikke konkludere noget inden da. Èn ting er jo, hvad man ser i pressen, og en anden ting kan være hvordan det faktisk forholder sig, siger Martin Gade Gregersen til Transportmagasinet.

Freja: - Vi bruger ham ikke længere
En anden virksomhed, der er sat i forbindelse med Kurt Beier, er Freja Transport & Logistics. Her kan administrerende direktør Ulrik Rasmussen bekræfte, at man tidligere har brugt Kurt Beier som leverandør, men at det ikke forholder sig sådan i dag:

- Historisk set har vi brugt ham, for han er jo en stor vognmand, men som det ser ud lige nu, bruger vi ham ikke – vi har ikke noget fast samarbejde. Vi har jo også læst det, der står i pressen, så selvom han juridisk ikke har gjort noget forkert, så stemmer hans forretningsmetoder i hvert fald ikke overens med Frejas værdier, slår direktøren fast.

Transportmagasinet har kontaktet flere af Kurt Beiers formodede samarbejdspartnere, som det endnu ikke har været muligt at indhente en kommentar fra.

Artiklen er en del af temaet Kurt Beier-sagen.

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082