23948sdkhjf

ITD: - Sådan skal vores erhverv ikke kendes

Brancheorganisationen tager afstand fra afslørende billeder og ønsker at få flere fakta på bordet

Den stormomsuste transportkoncern Kurt Beier har de seneste døgn været involveret i flere afsløringer af miserable forhold i en chauffør-lejr i Padborg.

Den megen omtale i pressen får brancheforeningen ITD, hvor Kurt Beiers danske selskab er medlem, til at efterspørge mere fakta.

- I første omgang har vi set billeder i pressen, som vi tager afstand fra. Sådan skal vores erhverv ikke kendes, det kan vi hurtigt blive enige om. Nu skal vi have mere fakta på bordet, og finde ud af, hvordan situationen er i Padborg. Vi er i dialog med vores medlemmer, og vi går efter at komme til bunds i det her, siger administrernede direktør i ITD Carina Christensen.

Chaufførerne, der kommer fra lande som Sri Lanka og Filippinerne, skulle være ansat i et tysk datterselskab, og er altså ikke direkte forbundet med Kurt Beiers danske selskab - men alligevel får billederne en negativ afsmitning på transportbranchen i Danmark, vurderer ITD-chefen:

- Vi tager også afstand fra de billeder. Det står for alt andet end det, ITD står for, og det er slet ikke sådan noget, transporterhvervet skal være kendt for. Vi er ærgerlige over det, for det trækker erhvervet ned, og vi vil jo gerne fortælle de gode historier fra branchen, siger hun.

Problemstillingen kiler sig ned i en meget aktuel politisk debat på europæisk niveau, hvor der netop nu drøftes, hvordan transporten bedst kan reguleres i fremtiden.

-  Detn her problemstilling er en del af de regler, der lige nu drøftes intenst i Bruxelles med vejpakken, så det er helt aktuelt. Vi er åbne for at forbedre reglerne på området, så de kan blive mere klare og nemmere at håndhæve. Men i forhold til den konkrete sag skal vi have mere fakta på bordet, og så skal vi have en tæt dialog med vores medlemmer om den konkrete situation, siger Carina Christensen fra ITD.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.12